Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Tag din Farmaceutuddannelse i Aarhus

Drømmer du om at arbejde med anatomi, fysiologi og immunforsvaret? Så har du gode muligheder for at finde din uddannelse i Aarhus. Få et overblik her på siden over de forskellige typer af uddannelser, og læs med herunder, hvis du er interesseret i farmaceutuddannelser i Aarhus.

Farmaceutuddannelser i Aarhus

Hvad laver en farmaceut?

Som farmaceut vil du primært komme til at beskæftige dig med forskning og udvikling af lægemiddelprodukter. Arbejdet foregår typisk i samarbejde med læger, kemikere og biokemikere. Derfor kræver jobbet også en stor viden om kemi og medicin. En farmaceut står for produktionen og kvalitetssikringen af lægemidler, og kan derudover informere og sælge produkterne.

Som farmaceut kan du udover at forske, også blive ansat på et apotek, hvor du vil have meget kundekontakt, og skal være god til at rådgive om forskellige lægemidler og deres bivirkninger. Udover apoteket kan du også få job på sygehuset, i medicinalindustrien eller som underviser eller forsker.

Farmaceuter er på grund af deres brede kendskab til lægemidler særlig eftertragtet på arbejdsmarkedet, og uddannelsen er nærmest en sikker vej til job, da 98% af farmaceuter er i job. Det er en af de laveste arbejdsløshedsprocenter blandt alle akademiske uddannelser.

Tag farmaceutuddannelser i Aarhus

I Aarhus har du mulighed for at tage farmaceutuddannelsen, og derigennem lære at udvikle, producere, kvalitetssikre, afprøve, anvende, registrere og rådgive om lægemidler. Kort sagt, bliver du med en farmaceutuddannelse i Aarhus et af samfundets lægemiddeleksperter.

På farmaceutuddannelsen i Aarhus lære du teorier, metoder og praksisser, så du kan løse opgaver alle de steder, hvor du også kan få arbejde efter dit færdige studie. Din faglige profil kommer til at bestå af en blanding mellem kemiske og biologiske fag, der er kombineret med farmaceutiske og samfundsrelaterede fag. Uddannelsen er bred, og du har mulighed for at forme den, så du bliver ekspert lige præcis inden for det område, du finder allermest spændende.

Hvad lærer du på farmaceutuddannelsen i Aarhus?

Farmaceutuddannelsen er en videregående uddannelse, som er overvejende teoretisk. Dog er der mulighed for, på overbygningen, at blive sendt i praktik på apotek eller sygehus.

På farmaceutuddannelsen får du en unik sammensætning af farmacifag som lægemiddelformulering og -fremstilling samt kemiske og biologiske fag, der alle har lægemidler som omdrejningspunkt. Du skal bl.a. have følgende fag:

 • Farmakologi
 • Biokemi
 • Farmaceutisk mikrobiologi
 • Fysik
 • Matematik
 • Fysisk og organisk kemi.

Undervisningsformen er typisk en blanding af forelæsninger, holdundervisning, studieophold, selvstudie og laboratorieforsøg. Du skal være parat til at have stor portion lektier og forberedelser til hver undervisningsgang. Du vil også opleve at skulle aflevere mange opgaver og eksamener. Du afslutter din bacheloruddannelse med et selvvalgt bachelorprojekt.

Du starter ud med en 3-årig bachelor, og de fleste vælger at fortsætte på en kandidatuddannelsen inden for et naturvidenskabelige eller sundhedsvidenskabelige område.

Hvad er adgangskravene for farmaceutuddannelsen i Aarhus?

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i farmaci, skal du opfylde adgangskravene.

 • Adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik A
 • Én af nedenstående kombinationer:
  • Fysik B og Kemi B
  • Fysik B og Bioteknologi A
  • Kemi B og Geovidenskab A
  • Kemi B, Biologi A og Fysik C

I tvivl om hvad du skal vælge? Hvad er forskellen på biomedicin og farmaci?

Når du studerer en uddannelse inden for biomedicin, kommer du til at arbejde med sygdomsbekæmpelse enten i private eller offentlige virksomheder. Det kunne eksempelvis være i et medicinalfirma eller på et hospital.

Farmaci uddannelsen minder meget om biomedicinuddannelsen. Forskellen er dog, at du som farmaceut bliver ekspert i lægemidler og udviklingen af lægemidler til mennesker. Farmaci handler om at fremstille lægemidler til mennesker.

Undervisningen er centreret om de samme emner som biomedicin, men du vil også lære om din rolle som farmaceut i samfundet og fremstilling af lægemidler fra planter.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Århus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier