Filtrer efter
Ernæring og sundhed
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Artikler fra Ernæring og sundhed

Reportager indenfor Ernæring og sundhed

Bliv diætist og hjælp andre med en sundere livsstil

Med en diætist uddannelse får du værktøjer og indblik i kost og ernæring, træning og psykologi. Alt sammen viden du kan bruge i dit arbejde med rådgivning og vejledning af mennesker, der ønsker hjælp til deres kost.

Diætist

Hvad laver en diætist?

En diætist beskæftiger sig med kostens indflydelse i forhold til sygdomme, overvægt og undervægt. Som diætist vil du ofte arbejde med at hjælpe mennesker, til at forstå hvad kosten kan gøre for ens krop, og hvad de skal gøre for fx at opnå et varigt vægttab eller undgå sygdomme.

Som diætist arbejder du med at rådgive og vejlede mennesker om sammenhængen mellem kost og helbred, og du hjælper dem med at sammensætte en rigtig kost, og give informationer om ernæring og sundhed.

Med en uddannelse, kan du fx få titler som:

  • Klinisk diætist

  • Ernæringskonsulent

  • Kostvejleder

  • Sundhedskonsulent

Du kan komme til at arbejde med kost og ernæring via flere forskellige uddannelser. Dermed handler det meget om, hvilken retning du går, og hvor du lægger dit fokus under uddannelsen. Og ikke mindst hvilken retning du ønsker at arbejde i efterfølgende.

Det betyder du kan finde job i både helsekostbranchen, kantiner, skoler, kommuner, job inden for forebyggelse. Du kan også vælge at gå selvstændig som personlig kostvejleder, lave workshops og holde foredrag.

Hvad lærer du på diætist uddannelsen

Med en diætist eller kostvejleder uddannelse lærer du blandt andet om kost og ernæring, fedme, undervægt, sygdomme i forbindelse med fedme, slankekoncepter, træningsformer, fedtforbrænding, psykologi og motivation.

Dit omdrejningspunkt vil altid være på kosten, hvorfor du også lærer at analyserer slankekure og hvordan du informationssøger. Ved at lære disse værktøjer og metoder, kan du bedre rådgive, da du har en forståelse for hvor stort et energibehov mennesket har brug for, og hvor høj ens fedtprocents fx bør være.

Hvilken uddannelse bør du vælge?

Du har mulighed for at uddanne dig inden for kost og ernæring på flere forskellige måder. Du kan vælge en kostvejlederuddannelse, hvor du opnår viden og redskaber til at forbedre andres kost- og livsstilsvaner. Som kostvejleder får du undervisning i kost, motion og ernæring – og ikke mindst hvordan disse spiller sammen.

En anden vej, og den vej du skal gå, hvis du vil have den autoriserede titel ”Diætist”, er via en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Her starter du med et basisforløb, og i specialeforløbet kan du vælge studieretningen ” Sundhedsfremme og Diætetik”, hvor du kan få toning klinisk diætist. Under uddannelsen får du undervisning i ernæring, fødevarer, forebyggelse og forbrugeradfærd.

Du kan også læse sundhedsfremme, hvor du får mulighed for at arbejde med folkesundhed og forebyggelse på et mere overordnet niveau eller via forskning. Her vil du få undervisning i sygdomslære, sundhedspsykologi, arbejdsmiljø og sundhedsøkonomi.

Udover din læring på de forskellige uddannelser, er der selvfølgelig også et tidsligt aspekt samt et økonomisk aspekt. Professionsbacheloren i ernæring og sundhed tager 3,5 år, er statsstøttet og dermed også SU berettiget. Det samme gør sig gældende for Sundhedsfremme. Denne tager dog 3 år for en bachelor og 2 år mere hvis du ønsker en kandidat. Kostvejlederuddannelsen er som oftest en privat uddannelse, du selv skal betale og finansiere. Dog er den ikke lige så lang som de andre, og kan oftest tages på et par uger. Her kan du vælge både klasseundervisning eller fjernundervisning.