Bygningskonstruktør

Din fremtid starter her

Som bygningskonstruktør arbejder du med byggeri lige fra forslag til projektering. Det er dig, der står for tegninger, udregninger, opmålinger og materialevalg. 
Viser 1-20 af 60
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 60
1
2
3

Bygningskonstruktør - projektering og byggeledelse

I jobbet som bygningskonstruktør arbejder du med projektering og byggeledelse. Du kan både være ansat på arkitekttegnestuer eller i ingeniørvirksomheder og tekniske forvaltninger, og du vil typisk arbejde med enten nybyggeri eller renovering og anlægningsarbejde som brobygning eller kloakering. Du arbejder altså med byggeprojekter lige fra forslag til færdig projektering. 

Når en bygningskonstruktør arbejder med projektering, betyder det, at byggeriet eller anlægsarbejdet forberedes. Her arbejder du typisk sammen med arkitekter omkring deres tegninger og ingeniører, som skal foretage de tekniske beregninger af konstruktionerne. 

Som bygningskonstruktør er det dig, er udarbejder planerne, tegningerne, beskrivelserne og udvælger materialer. Meget af dette arbejde foregår ved hjælp af IT eller computer aided design (CAD). 

Det kan også være, at du arbejder hos en entreprenør, hvor det så er dig, der står for udregningerne til indhenting af tilbud. Udover tilbudsbilag, beskrivelser, tidsplaner og tilbudslister, kan bygningskonstruktører også deltage i besigtigelser, formøder og licitationer. 

En del bygningskonstruktører arbejder med byggeledelse. Her udarbejder du tids- og handlingsplaner for, hvornår de forskellige håndværkere skal udføre deres opgaver. Du er derfor ofte ude på byggepladsen for at besigtige processen. 

Som bygningskonstruktør kan du også arbejde som enten driftstekniker, kvalitetsmedarbejder eller som byggesagkyndig, hvor du arbejder med teknisk vurdering af et byggeri. 

Hvordan bliver man bygningskonstruktør?

Du skal læse en professionsbachelor på 3½ år for at blive bygningskonstruktør. Den giver dig både praktisk og teoretisk kendskab til den tekniske og administrative del af byggeprocessen. 

Du lærer blandt meget andet omkring opmåling, materialevalg og tilstandsvurdering, ligesom du får kendskab til virksomhedsdrift, administration og afsætning. Du får ligeledes undervisning i informationsteknologi, matematik/fysik og fremmedsprog. 

Uddannelsen til bygningskonstruktør indeholder en række obligatoriske uddannelseselementer som: 

  • Alment, hvor du får indsigt i kommunikation, arbejdsmetodik, organisation og samarbejde, informationsteknologi, talforståelse og anvendt matematik/fysik og fremmedsprog. 
  • Virksomhed, hvor du får indsigt i virksomheddrift, administration, retsforhold og jura. 
  • Produktion, hvor du får indsigt i bygge- og anlægsproduktion og projektstyring.
  • Projektering, hvor du får indsigt i konstruktion og projektering samt projektstyring.
  • Registrering, hvor du får indsigt i opmåling og afsætning samt tilstandsvurdering

og praktikophold, valgfrie elementer og et afsluttende bachelorprojekt, som skal forsvares mundtligt. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7