Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 60
1
2
3
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Louis har læst til energiteknolog og arbejder nu hos Andel Energi

Nanna læser til bygningskonstruktør på EASV i Esbjerg

Tag en videregående uddannelse som byggetekniker

Drømmer du om en fremtid inden for byggebranchen, og brænder du for at regne og tegne? Så er en byggetekniker uddannelse måske det rigtige for dig.

Gennem en byggetekniker uddannelse bliver du nemlig klædt på til at at håndtere og planlægge teknisk administrative opgaver inden for byggebranchen samt at regne og tegne for arkitekter og ingeniører som forberedelse til et større eller mindre byggeprojekt.

Tag en byggetekniker uddannelse på bare to år

Hvordan bliver man byggetekniker

Du kan få titlen som byggetekniker ved at tage en erhvervsakademiuddannelse, der har en varighed af to år. Uddannelsen kan tages på flere af landets erhvervsakademier, og åbner desuden op for muligheden for at tage en professionsbachelor efterfølgende.

Gennem byggetekniker uddannelsen bliver du undervist i byggelovgivning og udarbejdelse af ansøgninger til byggetilladelser, ligesom du får viden om tilsynsarbejdet med et byggeprojekt.

På uddannelsen lærer du desuden at planlægge og varetage teknisk-administrative opgaver inden for bygge- og anlægsarbejde samt arbejde med industrielt fremstillede byggekomponenter. 

Indhold på en byggetekniker uddannelse

Denne læring opnår du gennem en række obligatoriske fagområder:

  • Organisation og virksomhedsforståelse: Du lærer om entreprenørskab, selskabs- og organisationsformer samt etablering og drift af virksomhed i relation til bygge- og anlægsområdet. Byggeledelse af mindre bygge- og anlægsprojekter indgår også

  • Kommunikation og samarbejde: Du får viden om kommunikation og formidling inden for bygge- og anlægsbranchen. Fokus er på kommunikationsansvar i relation til kunder, samarbejdspartnere og brugere. Du lærer også at organisere samarbejdet mellem forskellige aktører i en byggesag

  • Produktion: Du lærer at planlægge og kvalitetssikre produktion og udførelse. Du får bl.a. kendskab til materialeegenskaber og –produktion. Du lærer også at bruge digitale systemer og metoder til optimering af informationsflow

  • Projektering: Du bliver undervist i projektering og tværfaglige samarbejdsformer inden for bygge- og anlægsprojekter, bl.a. udførelse og kvalitetssikring af projektmateriale, dokumenthåndtering og -udveksling fra planlægningsfasen til endelig drift og vedligehold af byggerier og anlæg.

Undervisningen på en byggetekniker uddannelse er hovedsageligt tilrettelagt som tværfaglige projekter samt traditionel klasseundervisning, hvor du får en bred forståelse for byggeriets forskellige faser.

Adgangskrav til uddannelsen som byggetekniker

For at søge optagelse på en byggetekniker uddannelse skal du bestå forskellige adgangskrav. Du skal blandt andet have en af følgende uddannelser:

  • En gymnasial eksamen
  • Relevant erhvervsuddannelse.Se de relevante uddannelser i Retningsviseren
  • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed
  • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Derudover gælder der desuden følgende specifikke adgangskrav for ansøgere med:

  • Gymnasial eksamen: Matematik C
  • Relevant erhvervsuddannelse: Ingen specifikke adgangskrav
  • Anden erhvervsuddannelse: Matematik C og engelsk C
  • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne: Ingen specifikke adgangskrav.

Snedker (med specialer) giver også adgang til byggetekniker uddannelsen.

Hvad laver en byggetekniker

Som færdiguddannet byggetekniker vil du typisk komme til at arbejde hos rådgivende arkitekter og ingeniører, hos entreprenører og byggevareproducenter og i håndværksfirmaer, hvor dine arbejdsopgaver blandt andet kan bestå i at planlægge og kontrollere byggeprojekter samt i at tegne og lave beregninger.

Et byggetekniker job kan desuden bestå af følgende arbejdsopgaver:

  • Rådgivning i forbindelse med byggeri
  • Planlægge, projektere, udføre og kontrollere byggeri og anlægsarbejder
  • Kontrollere at byggeriet eller anlægsarbejdet lever op til gældende lovkrav
  • Udarbejde ansøgninger om byggetilladelse.

Som færdiguddannet byggetekniker har du gode muligheder for ansættelse i forskellige virksomheder, ligesom du har mulighed for at etablere selvstændig virksomhed, eksempelvis som entreprenør. Du har også gode muligheder for at holde din viden ajour gennem AMU-kurser.

Hvad tjener en byggetekniker

En byggetekniker løn kan variere, afhængigt af forskellige faktorer. Det kan for eksempel afhænge af, hvor i landet du er ansat, og om du er ansat i en privat virksomhed eller gennem det kommunale. 

Dog er det ikke unormalt, at du som nyuddannet byggetekniker kan se frem til en gennemsnitlig månedlig indtægt på i omegnen af 38.400 kroner inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. (kilde: ug.dk).

Vil du være byggetekniker?

Lyder en byggetekniker uddannelse som vejen frem for dig? Find din uddannelse i listen herover, hvor du kan klikke dig ind og læse mere om den enkelte uddannelse. Du har ligeledes mulighed for at tage direkte kontakt til udbyderen hvis du har spørgsmål, så vender de tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvis en byggetekniker uddannelse ikke lyder som det helt rigtigt match, finder du også et væld af andre uddannelser på listen. Se for eksempel dine muligheder for at blive energiteknolog, bygningskonstruktør, find en international bacheloruddannelse i arkitektur og meget andet. Mulighederne er mange, så gå på opdagelse og find din drømmeuddannelse allerede i dag!