Vis studentum.dk som: Mobile

Tømrer uddannelse

NEXT Uddannelse København
Kontakt for information
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup, København, Rødovre

Om uddannelsen

Tømrer uddannelse

Tømrer uddannelse

Er du god til at arbejde med dine hænder, bygge og montere ting? Så er en tømrer uddannelse måske det rette for dig!

Om uddannelsen

Tømrere lægger gulve, opsætter lofter, tagspær og tagplader. De udfører også varmeisolering, opstiller skillevægge af træ og pladematerialer samt monterer brædde- og pladebeklædninger.

De indsætter vinduer, døre og forskelligt inventar. Som tømrer arbejder du med bygningsarbejde fra industribyggeri til restaurering af gamle huse. Tømreren arbejder typisk med tilbygninger og ombygninger. Arbejdet som tømrer kræver, at du har et godt håndelag og en god materialeforståelse, og du skal kunne lave tegninger, som du kan bygge dine konstruktioner efter.

Tømrer er et speciale inden for træfagenes byggeuddannelse, som også er det uddannelsen hedder, når du skal søge den på Optagelse.dk.

Det lærer du på tømrer uddannelsen

På hovedforløbet som tømrer får du en grundlæggende viden om, hvilke byggematerialer du kan anvende til løsningen af bestemte opgaver.

Du lærer desuden at vurdere og begrunde, hvilke løsninger, du synes passer bedst med hensyn til pris, holdbarhed og kvalitet. Uddannelsen giver også kendskab til sikkerhed, love og regler. Du skal have en god fysik og skal kunne lide at arbejde udendørs, være præcis og have sans for regning og matematik.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du en fagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Hovedforløbet til tømrer varer cirka 3 ¼ år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en svendeprøve.

Læreplads & skolepraktik

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem skoleophold, også kaldet grund- og hovedforløb, og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet. En skolepraktik kan kombineres med en kortere eller længere læreplads i en virksomhed, og du skal være indstillet på at forlade skolepraktikken, hvis du får tilbudt en læreplads. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også vælge at finde din læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Fremtidsmuligheder

Nogle tømrere starter selvstændige virksomheder. Du kan også uddanne dig i virksomhedsledelse ved at tage en uddannelse til håndværksmester eller læse videre til byggekoordinator, energiteknolog, bygningskonstruktør, arkitekt eller bygningsingeniør. Det er muligt at supplere med efteruddannelse gennem AMU-kurser indenfor området bygge & anlæg og industri.

Ansøgning og adgangskrav

Går du i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1), medmindre du har en aftale om en læreplads – så starter du på din uddannelse med det samme. 
Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
På grundforløb 1 vælger du en fagretning, der toner dit grundforløb. Fagretningerne er lavet, så du kan stifte bekendtskab med vores uddannelser, inden du skal foretage dit endelige uddannelsesvalg i slutningen af grundforløb 1.

Når du søger ind
Når du søger under erhvervsuddannelser på Optagelse.dk, er fagretningerne inddelt i fire hovedområder. Fagretningen til tømrer hedder Building & Constructionog ligger under hovedområdet teknologi, byggeri og transport.

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.
Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv).

Adgangskrav for grundforløb 1 og 2

Hvis du skal starte på grundforløb 1 eller 2 på tømrer uddannelsen, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen.

Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat.

Opfylder du ikke disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og deltage i en samtale med henblik på optagelse.

Pris

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Tømrer uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Tømrer uddannelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Tømrer uddannelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2