Vis studentum.dk som: Mobile

Murer uddannelse

NEXT Uddannelse København
4 til 4,5 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Glostrup, København

Murer uddannelse

Murer uddannelse

Murer uddannelse

Tag en murer uddannelse og få gode jobmuligheder i fremtiden! Efterspørgslen på murerarbejde er stor, og mange virksomheder har brug for dig. Virksomheder står lige nu i kø for at få murerelever og færdigudlærte murere til fast arbejde. Derfor har du gode jobmuligheder, hvis du vælger en murer uddannelse!

Hvad laver en murer?

Som murer arbejder du med materialer som fliser, mursten og teglsten af forskellig slags. Du lærer også at pudse facader samt opsætte fliser på vægge eller gulve. Du lærer også at læse en arbejdstegning og at opstille stilladser, og få forstand på at varmeisolere og at arbejde med tagsten.

Du vil kunne vise dine skills frem ved fx at bygge et hus med den vildeste rumdeling, sommerhuse, badeværelser eller noget helt fjerde. Du bestemmer selv!

Det lærer du på murer uddannelsen

På skolen undervises du fx i fag som:

  • Murerteknik
  • Fliseteknik
  • Digitalt byggeri
  • Tegning
  • Systemstillads

Du skal også have fag som matematik, arbejdsmiljø samt byggeri og samfund.

På hovedforløbet til murer lærer du alle grundstenene for at udføre murerarbejdet herunder håndtering af de forskellige opgaver, men også hvilke love, regler, miljø- og sikkerhedskrav, der stilles til udførelsen af arbejdet.

Det er vigtigt, at du kan lide at bruge kroppen, da uddannelsen er baseret på fysisk arbejde.

Fremtidsmuligheder

Som murer kan man starte egen virksomhed som selvstændig murermester. Mange murer arbejder i hold, der deler en akkord. Holdet bliver ledt af en murerformand. Man kan også videreuddanne sig til kloakmester.
Det er muligt at supplere med efteruddannelse gennem AMU-kurser indenfor området bygge & anlæg og industri. Nogle læser videre til byggekoordinator, energiteknolog eller byggekonstruktør.

Uddannelsesforløb

Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb. Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 4,5 år. Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 4 år.

Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 3,5 år af din uddannelse, hvis du er ansat som lærling i en virksomhed.

Ansøgning og adgangskrav

For at starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2 på murer uddannelsen skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik til eksamen og have bestået folkeskolens afgangseksamen. Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du desuden være erklæret uddannelsesparat. 

Hvis du ikke opfylder disse krav, kan vi tilbyde dig en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik og en samtale med henblik på optagelse.

Har du en læreplads, inden du starter, er du garanteret optagelse på grundforløb 2.

Kommer du direkte fra 9. klasse og/eller ønsker at søge ind på grundforløb 1, skal du vælge en såkaldt fagretning. Fagretningerne er inddelt i fire hovedområder. Du skal vælge Building & Construction som ligger under hovedområdet: Teknologi, byggeri & transport.

Økonomi på uddannelsen

På grundforløbet på murer uddannelsen har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Murer uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Murer uddannelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Murer uddannelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2