Vis studentum.dk som: Mobile
18 uger
Nej
Heltid
Højskoleophold
Holbæk

Keramik kursus

Keramik kursus - vil du udfordres som keramiker og kunstner?

Keramikværkstedet på Kunsthøjskolen i Holbæk er for dig, der vil afprøve og udvikle dine kreative talenter igennem arbejdet med ler. Vi fokuserer på den nutidige kunstneriske keramiske praksis, hvor alt er muligt og kun ens egen forestillingsevne sætter begrænsningerne.

På keramik kurset fører engagerede og erfarne undervisere dig ind i den keramiske praksis som kunstform fra idé til færdigt produkt. Sammen med 16 andre elever på keramik kurset kommer du til at eksperimentere med dine idéer uden ydre begrænsninger inden for keramik og kunst.

Lær om keramik og skab kunst

Få redskaberne til at skabe keramisk kunst

Undervisningen på keramik kurset i det smukke keramikværksted bygger på den keramiske praksis, der er i fokus netop nu i moderne kunst. Du kommer først og fremmest til at arbejde med porcelæn og stentøj samt forskellige former for glasurer. Fælles for disse er, at de kan indfarves via oxyder og stains i den elektriske ovn.

På keramik kurset kommer du til at skabe keramiske værker ved hjælp af:

  • Formudvikling og kunstneriske udtryk
  • Glaserings – og dekorationsteknikker

Efter opholdet på Kunsthøjskolen i Holbæk har din forståelse for ler som kunstnerisk arbejdsmateriale og arbejdsprocesser inden for keramik med garanti rykket sig markant.

Keramik fra den internationale keramikscene

På kurset i keramik vil vi særligt fokusere på håndbygningsteknikker. Kursets formål er at introducere eleverne for nye måder at anvende materialer på. Du vil derfor blive bombarderet med indtryk fra den internationale keramikscene lige nu i form af billeder og film. Samtidig skal du selv formulere et projekt, som du skal arbejde med under hele perioden.

Det handler ikke så meget om, hvad du laver, men om at skabe en dialog om, hvad keramik er, og hvordan ler kan anvendes inden for kunsthåndværk, design og kunst.

Øg din forståelse for keramik via studieture og foredrag

Som elev på keramikværkstedet kommer du til at møde etablerede keramikere, der er anerkendt for deres keramik og brugskunst i indland og udland. Det sker igennem foredrag og studieture i form af besøg til udstillinger og værksteder. Efter opholdet har du ikke bare en bedre forståelse for keramik. Du vil også have indsigt i de nyeste tendenser på den internationale kunstscene.

Få vejledning der rykker dig som kunster og keramiker

Under dit ophold på Kunsthøjskolen får du mulighed for at møde tidligere elever, der i dag er studerende på kunstakademier, designskoler og andre kunstneriske uddannelsesinstitutioner. Dine undervisere kan også vejlede dig om dine uddannelsesmuligheder og hjælpe dig med at gøre dit ansøgningsmateriale klar til en eventuel optagelsesprøve. Du får derfor et godt afsæt for din fremtid som keramiker.

Overvejer du at forfølge en karriere som kunstner eller keramiker? Udfyld formularen nedenfor og hør mere om, hvordan et ophold i Keramikværkstedet hjælper dig på vej!

Værksteder døgnet rundt på Kunsthøjskolen

Med de kunstneriske processer som udgangspunkt er der rig mulighed for at lave frie elevprojekter på tværs af værkstederne og iøvrigt udenfor undervisningstiden. Værkstederne er åbne i døgndrift.

Samværet på værkstederne udenfor undervisningstiden er en vigtig energiskabende faktor, som beriger det kunstneriske arbejde. Det, man kan lære af at følge andres arbejdsprocesser, er uvurderligt og meget mere, end man umiddelbart forestiller sig.

Pris

Et højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk koster 27.000 kr. for 18 uger og 28.500 kr. for 19 uger. Derudover betaler du 1.600 kr. for en studietur til udlandet under opholdet. 

Du kan læse mere om de formelle informationer her!

Omgivelser og faciliteter

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Kunsthøjskolen i Holbæk

Kunsthøjskolen i Holbæk

Ladegårdsalléen 5
4300 Holbæk

 Vis telefonnummer
www.kunsthojskolen.dk

De studerende giver karakterer

Emma
(5)
Det har været en fantastisk oplevelse at gå på Holbæk, som ikke kan sammenlignes med noget andet. Skolen har et seriøst studiemiljø, fantastiske lærer, den lækreste mad og jeg har fået de bedste venskaber! der findes kun 1 højskole og det er Holbæk.
Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Keramik kursus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Keramik kursus
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 2 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Mikkel Møberg Larsen, Elev på Ku...
Kunsthøjskolen i Holbæk

Jeg valgte Kunsthøjskolen i Holbæk, fordi det virkede, som om skolen havde et højt kreativt niveau, habile lærere og et fedt læringsmiljø. Bare bygningerne er jo fantastiske.

Læs mere