Vis studentum.dk som: Mobile
2 år
Dansk
SU-godkendt
Heltid
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
København

Om uddannelsen

Uddannelse til Arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i København

Er du interesseret i smukke bygningsværker og kunne du tænke dig at lære mere om, hvordan man bedst indretter et beboelseshus, planlægger en bypark eller formgiver det lokale bycentrum? Så er en uddannelse til arkitekt lige noget for dig!

Kandidatuddannelse i arkitektur

Gennem en uddannelse til arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole kan du også komme til at arbejde med at designe brugsting eller at nænsomt restaurere gamle bygninger og tage dig af forskellige byfornyelsesprojekter.

Alle disse ting arbejder arkitekter med. Et arbejde som arkitekt kræver samtidigt at du er kreativ, besidder en stor del faglig viden om arkitektur og at du har god forståelse for kulturelle og samfundsmæssige forhold.

KADK har flere grene indenfor kandiaten i arkitekt:

 • Architecture and extreme envoriemnts
 • Arkitektonisk belysningsdesign
 • Arkitektur, rum og tid
 • CITAstudio: Computation in Architecture
 • Kulturarv, transformation og restaureing
 • Kunst og arkitektur
 • Landskabskunst
 • Møbel
 • Political Architecture: Critical Sustainability
 • Settlement, ecology & tectonics
 • Skrift og wayfinding
 • Spatial design, perception and detail
 • Urbanism and societal Change

Friere rammer på kandidatuddannelsen

På kandidatuddannelsen til arkitekt får du som studerende mere frie rammer end på bacheloruddannelsen til at præge studiet efter interesser og for at kunne fordybe dig i det du har mest lyst til at arbejde med. De studerende skal til at starte med udarbejde en personlig handleplan, hvor hver enkelt studerende skal prioritere og vælge mellem de forskellige undervisningstilbud, der findes på kandidatuddannelsen.

Du kommer i højere grad til at arbejde med din faglige selvstændighed og en metodisk rutine, samtidigt med fordybelsen i dine egne projekter og interessefelter. Målet er at alle studerende opnår professionelle og akademiske kompetencer til at kunne arbejde som arkitekt efter endt uddannelse.

Kandidatuddannelsen til arkitekt er således præget af selvstændighed samt kritisk og visionært arbejde.

Både bachelor- og kandidatuddannelse

På Kunstakademiets Arkitektskole udbydes både en bachelor- og en kandidatuddannelse til arkitekt. Du skal starte med bacheloruddannelsen, som tager 3 år, derefter kan du fortsætte på den 2-årige kandidatuddannelse, som fungerer som overbygning til bachelordelen. Du kan også vælge at afslutte din uddannelse efter bacheloruddannelsen, da den fungerer som en selvstændig uddannelsesdel, der giver de studerende mulighed for at gå ud og søge job.

Efter en bestået bachelor- og kandidatuddannelse får du titlen cand. arch. Hvis du samtidigt melder dig ind i Akademisk Arkitektforening, kan du føje kvalitetsmærket maa. til din titel.

  At studere til arkitekt

  På uddannelsen til arkitekt skal du være opmærksom på, hvordan studiet ser ud. Først og fremmest er en uddannelse til arkitekt et meget selvstændigt studie, hvor du skal kunne planlægge din egen tid og dine arbejdsopgaver, så du kan overholde deadlines og afslutte opgaver til tiden.

  Derudover er arkitektuddannelsen et projektorienteret studie, hvor studieformen adskiller sig en del fra gymnasiet. Du skal både have tid til forelæsninger og kurser, men allermest tid fylder det selvstændige og praktiske arbejde ved tegnebordet. At læse til arkitekt handler også om at være dygtig til at formidle det arbejde, som du har skabt og kunne tage imod eventuel kritik og skeptiske spørgsmål. Du skal til hver en tid kunne "sælge" dine projekter og argumentere for, hvorfor de ser ud som de gør.

  Lyder det som noget for dig? SÅ kontakt KADK allerede i dag!

  Eksamen og diplom

  Med kandidatuddannelsen i arkitektur kan du kalde dig cand. arch. På engelsk Master of Arts (MA) in Architecture.

  Pris

  Uddannelsen er gratis og SU-berettiget.

  Kontaktinfo

  KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

  Philip de Langes Allé 10
  1435 København K

   Vis telefonnummer
  kadk.dk

  Evalueringer
  Der er ingen evalueringer af Arkitekt - Kandidatuddannelse endnu. Bliv den første!