Vis studentum.dk som: Mobile
2 år
SU-godkendt
Heltid
Gymnasial uddannelse
København
Efterår

Om uddannelsen

STX

2-årig STX - Den hurtige vej til drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX svarer til den 3-årige STX på et almindeligt gymnasium og er adgangsgivende til alle videregående uddannelser på akkurat samme vilkår. Forskellen er, at du bliver student et år hurtigere, når du tager din STX hos os. 

Det faglige indhold og niveau er det samme, dog har du ikke de kreative fag musik, idræt, billedkunst og drama. Du begynder også direkte på din studieretning uden grundforløb. At læse en STX på kun to år er hårdt, så du skal være indstillet på, at det kommer til at tage meget af din tid, fordi der er mange lektier og mange afleveringer.

Vælg mellem 4 studieretninger

På den 2-årige STX kan du vælge mellem 4 studieretninger: 

Naturvidenskabelig - Science

Studieretningsfag: Matematik A, Fysik B, Kemi B

Drømmer du om at blive læge eller astronaut eller måske begge? så er det denne her studieretning, du skal vælge!

Denne studieretning er for dig, der elsker kombinationen af matematisk tænkning og kreative tankegange indenfor fysikkens og kemiens universer. Studieretningen fokuserer på, hvordan verden og universet fungerer og er bygget op. I de tre studieretningsfag arbejder du på et højt teoretisk og fagligt plan, så du opnår kendskab til videnskabsteori og arbejdsmetoder i naturvidenskab, og på den måde forbereder dig til en videregående uddannelse.

Naturvidenskabelig - Biologi

Studieretningsfag: Biologi A, Kemi B

Denne studieretning er for dig, der synes, at det er spændende at kombinere indsigten i biologiske sammenhænge med kemiens univers, hvor du på alle niveauer veksler mellem teori, observationer og eksperimentelt arbejde.

Du skal vælge denne studieretning, hvis du er nysgerrig efter at forstå, hvordan mennesket fungerer som biologisk organisme, og hvordan mennesket påvirker naturen omkring os. Studieretningen stiller blandt andet skarpt på mennesket, naturen og kemiske processer og forståelsen af disse helt ned på atomniveau og op til større sammensatte strukturer fx proteiner, kulhydrater og fedtstoffer.

Sprogvidenskabelig studieretning

Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk A (begyndersprog), Tysk eller Fransk B (fortsættersprog)

Denne studieretning er for dig, der elsker sprog og gerne vil fordybe dig, fordi du ved, at gode sprogkundskaber er en forudsætning for at kunne begå sig i en globaliseret verden – en verden, der er din legeplads!

Udover det solide sproglige fundament, så får du på denne studieretning også faget innovation, hvor du lærer at arbejde teoretisk og kreativt med ideudvikling i forhold til virksomheder og organisationer.

Samfundsvidenskabelig studieretning

Studieretningsfag: Samfundsfag A, Engelsk A

Denne studieretning er for dig, der interesserer dig for sprog og gerne vil kombinere denne interesse med en bredere indsigt i danske såvel som internationale forhold. Studieretningen er for dig, der har lyst til at dykke dybt ned i fagenes centrale teorier og lære at bearbejde statistisk materiale, lave spørgeskemaer – forstå hvad der sker i verden på et politisk plan.

På denne studieretning lærer du at anvende en bred række af redskaber til at analysere de sociologiske, politiske og økonomiske sammenhænge, som er en del af den verden du er medejer af.

Ansøgning og adgangskrav

Der er ingen aldersgrænse for at søge ind på den 2-årige STX ved Akademisk Studenterkursus, men de fleste elever er mellem 17 og 25 år. Du kan søge om optagelse med en af følgende baggrunde:

 • Du kan komme direkte fra 10. klasse eller have afsluttet 9. klasse for mindst et år siden og være erklæret egnet til at tage en ungdomsuddannelse.
 • Du kan være gået ud af gymnasiet før tid og nu have lyst til at vende tilbage til skolebænken. Du får mulighed for en frisk start og merit for de STX fag, som du allerede har.
 • Du kan have været i hæren eller ude at arbejde efter folkeskolen og nu have mod på at tage en studentereksamen for at komme videre i uddannelsessystemet.

Søg optagelse trin-for-trin

 1. Du aftaler møde med en af vores studievejledere
 2. Du kommer til samtale med en studievejleder
 3. Du får at vide, om du er optaget

Hvis du vil være sikker på en plads, skal du søge optagelse inden 1. marts.

Målgruppe

Den 2-årige STX er typisk for dig, der: 

 • gerne vil være student hurtigt
 • har en erhvervsfaglig uddannelse og gerne vil have en studentereksamen
 • har arbejdet efter grundskolen og gerne vil igang med en uddannelse
 • har været ude at rejse efter grundskolen og gerne vil igang med en uddannelse
 • har gået i gymnasiet før, men ikke har gennemført og gerne vil begynde på en frisk

Få information

 

Kontaktinfo

Akademisk Studenterkursus

TITANGADE 13A
2200 København N

 Vis telefonnummer
www.akadstud.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om 2-årig STX

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af 2-årig STX endnu. Bliv den første!