Vis studentum.dk som: Mobile

Bacheloruddannelsen i Æstetik og kultur

Aarhus Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Århus

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Æstetik og kultur

Kunstens mange ansigter

Musik, mad, møbeldesign, dans, drama, billedkunst, teater, reklamer og litteratur – vores kultur og hverdag er fyldt med æstetiske udtryksformer. Æstetik er i de ting og oplevelser, der siger os og vore sanser noget. På Æstetik og Kultur studerer du også teorier om, hvordan det æstetiske opleves, erfares og appellerer til vores sanser.

Som studerende på Æstetik & Kultur går du på tværs af det moderne samfunds kunst og kultur. Du sammenligner de forskellige kunstarters udtryksmuligheder – tekst, billede, lyd og iscenesættelse – og studerer de kulturelle sammenhænge, kunsten indgår i.

I krydsfeltet mellem æstetik og kultur

Som studerende på Æstetik og Kultur vil du hele tiden befinde dig i krydsfeltet mellem kultur og æstetik. Du undersøger, hvilken rolle blandt andet kunst, gourmetmad, arkitektur og litteratur spiller i det moderne menneskes liv og i samfundets institutioner. Hvilke målgrupper opsøger fx eksperimenterende teater – og hvorfor? Og hvilken rolle spiller tøjmode i børnekulturen i dag?

Samtidig undersøger du, hvilke rammer kulturen sætter for den æstetiske udfoldelse, i form af blandt andet kulturpolitik.

En tværfaglig profil

På uddannelsen undersøger du æstetik og kultur i et historisk, teoretisk, analytisk og praktisk perspektiv. Du sammenligner værker fra forskellige perioder og kunstarter, arbejder med kunst- og æstetikteori og med kunstens funktion og betydning, historisk og aktuelt.

Du får en overordnet teoretisk og praktisk viden om, hvad der forbinder kultur, kunst, erhvervsliv, politik, værdier og normer i vores samfund netop nu, i fortiden og fremtiden. Du får dermed en bred og tværfaglig kulturprofil, som blandt andet giver dig mulighed for at arbejde som kulturformidler, projektleder og iværksætter.

ÆK’s spørgsmål

På Æstetik og Kultur vil du bl.a. komme til at beskæftige dig med ting som:

  • Hvem afgør, hvad der er god og dårlig kunst – og hvordan?
  • Hvordan finansieres kulturelle aktiviteter i Danmark og andre europæiske lande?
  • Hvilken rolle kan kulturelle events spille i forbindelse med markedsføring eller organisationsudvikling?
  • Hvordan skaber man en tværmedial kulturoplevelse?
  • Hvilke elementer i en forestilling eller udstilling har betydning for publikums oplevelse?

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk