Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Kristian Nielsen Kjær, Architect, KHR Architecture

Mød Kristian, der er arkitekt hos KHR Architecture. I dette interview fortæller Kristian om rollen som arkitekt, og hvordan hverdagen ser ud hos KHR Architecture.

Kristian
  • Kristian Nielsen Kjær
  • 27 år
  • Ansat siden maj 2019
  • Arkitekt og Ingeniør

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Primært sidder jeg med udviklingsopgaver, koncept- og designudvikling og opfølgning på dette. Pt. sidder jeg på et stort tysk skoleprojekt i Berlin, en konkurrence vi vandt for et år siden. Min primære rolle har været i planudviklingen og i designudviklingen af bygningens funktioner, så vi får en rød tråd i vores design, både med farver, materialer og overflader.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, det er spændende, at min hverdag er alsidig med nye udfordringer og problemstillinger. KHR har et højt ambitionsniveau for arkitekturen, så vi har mange arkitektoniske diskussioner og processer, Det er rart at være et sted, hvor den arkitektoniske kvalitet vægtes højt, så man kan finde de helt rigtige løsninger til netop det projekt man arbejder på og have rum til at tage de nødvendige diskussioner. Hvad der er den rigtige løsning er naturligvis styret af mange aspekter, fx om det er et offentligt projekt eller et privat projekt, hvilke brugergrupper, der skal benytte sig af bygningen, hvilken kontekst den skal indgå i og så videre, men processen med at finde de rigtige løsninger til det givne projekt er altid spændende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger mine uddannelser aktivt i mit job hos KHR. Jeg har også undervist i mange år, både på arkitektskolen i Aarhus og i København og senest taget en masterclass i organisationspsykologi. Det at jeg først er uddannet ingeniør gør, at jeg har en forståelse for nogle af de mere tekniske aspekter, men jeg har altid arbejdet i det kreative felt, og det er også det, jeg gør nu som arkitekt. Jeg synes jeg bruger min uddannelse meget i proces udviklingen, måden at tænke procesorienteret på, tænke ideudvikling på og ikke mindst det at formidle. Formidling af arkitektur og at kommunikere både internt i en arbejdsgruppe, men også eksternt både til bygherre og til andre interessenter. På den måde bruger jeg uddannelsen som arkitekt ret bredt, især fordi jeg sidder i en stilling, hvor jeg er involveret i flere aspekter af faget. Primært i udviklingsdelen, men også i dialog med dem, som projekterer og tager det første spadestik, når projektet skal realiseres. Man kan sige, at jeg er et led, som er i dialog med flere forskellige dele, men som selv primært beskæftiger sig med design udvikling.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos KHR Architecture?

Det er vigtigt for mig, at man har det godt socialt på sin arbejdsplan. Jeg synes, at der er et utroligt godt arbejdsmiljø i Dansk Byggeri – både i min egen afdeling, men også på tværs af afdelingerne. Derudover er der en god balance i Dansk Byggeri i forhold til arbejde og privatliv. Jeg er under en kompetent ledelse, der vægter frihed under ansvar – noget der fungerer helt fantastisk i min optik. Til sidst er vi enormt gode til at sparre og hjælpe hinanden i afdelingen, og man kan altid spørge en kollega til råds.

  • Hvorfor er KHR Architecture en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Helt sikkert at det er et sted, hvor man vægter arkitekturen rigtig højt, det synes jeg er virkelig vigtigt. Det er bestemt også et sted hvor der er et rigtig godt sammenhold, medarbejdere og ledelse imellem. Hvilket skaber en relativt flad struktur, som gør at man har ret stor indflydelse på sit arbejde, sin hverdag og ikke mindst den arkitektur, man er med til at udvikle.

Læs mere om KHR Architecture 

Mød andre kandidater fra KHR Architecture


Annoncer