Fjernundervisning som udenlands dansker

12 maj 2011
SPØRGSMÅL
Goddag

Kan man som udlandsdansker læse danske uddannelser via fjernstudier og modtage SU - og hvis ja - gælder denne mulighed så alle fjernuddannelser eller er her tale om bestemte uddannelser i forhold til ens faglige baggrund ? Jeg har gennemført en 3.5 årig uddannelse som socialrådgiver - på SU.
Endvidere vil jeg ligeledes gerne have oplyst om man som udlandsdansker kan få udlandsstipendium til Kanididat/Masteruddannelser og legater til betaling af stduier ?


MVH
Flemming Groth
man berettiget til SU som udlandsdansker i forbindelse med Master/Kandidatuddannelse

Svar:

Opfylder uddannelsen og du de kriterier som er opstillet for at kunne modtage SU (til klasseundervisning), er der som udgangspunkt ikke noget i vejen for, at du også kan modtage SU til  uddannelsen via fjernundervisning, såfremt den udbydes som fuldtidsstudie. Dertil skal dog nævnes at det kun er et fåtal af denne type uddannelser, som er fuldtidsstudier eller udbydes 100% som fjernundervisning; og derfor er SU-berettigede.

Derudover gives der kun SU i forbindelse med fjernundervisning, hvis det er igennem en dansk skole.

Som udgangspunkt kan du søge udlandsstipendium på lige vilkår med folk bosat i Danmark  - du skal selvfølgelig opfylde de samme krav som alle andre. (f.eks. have nok SU-klip tilbage, uddannelsen skal være godkendt/godkendes og du skal have søgt optagelse etc. Se mere på SU.dk)

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide