Sygeplejerske og HG

22 nov 2010
SPØRGSMÅL
Hej. jeg er 25 år, og uddannet sygeplejerske fra sommeren 2010. Men jeg har fundet ud af, at uddannelsen ikke passer til mig. Så nu er mit spørgsmål: Hvad har jeg af muligheder for en anden uddannelse? Kan jeg tage en handelsskole-eksamen (jeg har en HF) og blive salgsassistent? I så fald, hvordan står jeg økonomisk?

Svar:

Du kan tage en HGS på 12 uger og kvalificere dig til hovedforløbet som salgsassistent. Her skal du ud og finde en elevplads, og vil få elevløn. Idet du er over 25 er der mulighed for at du kan blive ansat som voksenlærling, hvilket vil sige at din elevløn modsvarer mindstelønnen for ufaglærte indenfor branchen.

Derudover er der flere muligheder for videreuddannelse med en baggrund som sygeplejerske. Du kan læse en kandidat i sygepleje, læse til sundhedsplejerske, tage en sundhedsfaglig kandidat. der er således en del muligheder for at anvende din viden på et mere administrativt plan i form af videreuddannelse.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide