Du er klar til efterskole!

Måske føler du, at du har brug for mere tid til at blive klar til en videregående uddannelse. Du føler måske, at du har brug for en slags pause fra den gammeldags skolegang, og vil gerne prøve kræfter med noget kreativt, sportsligt eller en anden hobby. Så er en efterskole måske det rette for dig! Læs mere her!

Du er klar til efterskole!

Du er klar til efterskole!

I denne test har du svaret, at du måske føler, at du har brug for mere tid til at blive klar til en videregående uddannelse. Og måske føler du, at du ikke er god nok til en videregående uddannelse direkte efter 9. Klasse. Du føler måske, at du har brug for en slags pause fra den gammeldags skolegang, og vil gerne prøve kræfter med noget kreativt, sportsligt eller en anden hobby. Du er helt sikkert klar til at møde nye mennesker og opleve et godt fællesskab! Så er en efterskole måske det rette for dig. 

En efterskole er et kosttilbud til ung mellem 14 og 18 år, og fokuserer på at man som elev udvikler sig, bliver moden på livet og bliver uddannet. Nogle efterskole har en religiøs tilgang, mens de fleste har en pædagogisk tilgang. Ofte kan man vælge efterskoler, hvor der er fokus på sport, idræt, musik og meget andet. På en efterskole skal man bo på skolen, have undervisning og kan tage hjem i weekender. Ofte bor man på værelse sammen med andre på efterskolen, og derfor er efterskoler også kendt for at skabe gode venskaber og fællesskaber. Man kan tage efterskole i 10, klasse, det vil sige efter 9. Klasse. Nogle vælger at tage efterskole i 9.klasse.

Læs mere om, hvad man kan med en efterskole her.

Læs om efterskole her

Eller tag efterskoletesten her! 

Efterskoleguiden


Forhåbentlig er du blevet klogere ved at have taget denne test, men husk altid at snakke med enten forældre, skolelederen eller en lærer på din skole omkring dine overvejelser efter 9. Klasse. Og husk altid at gøre, hvad du interesserer dig for, og hvad du selv synes er bedst for dig!


Stadig nysgerrig på dine muligheder? Læs om andre ungdomsuddannelser her!

Ungdomsuddannelser


Annoncer

Du er måske også interesseret i: