Du er klar til efterskole!

Du er klar til efterskole!

I denne test har du svaret, at du måske føler, at du har brug for mere tid til at blive klar til en videregående uddannelse. Og måske føler du, at du ikke er god nok til en videregående uddannelse direkte efter 9. klasse.

Du føler måske, at du har brug for en slags pause fra den gammeldags skolegang, og vil prøve kræfter med noget kreativt, sportsligt eller en anden hobby. Du er helt sikkert klar til at møde nye mennesker og opleve et godt fællesskab! Så er en efterskole måske det rette for dig.


En efterskole er en unik dansk skoleform for unge mellem 14 og 18 år. Nøgleordene er faglig, personlig og social udvikling, og efterskolen ruster dig til dit fremtidige uddannelses- og karrierevalg.

Ofte kan man vælge efterskoler, hvor der er fokus på sport, idræt, musik og meget andet. På en efterskole skal man bo på skolen, have undervisning og kan tage hjem i weekender. Typisk bor man på værelse med andre på efterskolen, og derfor er efterskoler også kendt for at skabe gode venskaber og fællesskaber. 

Læs mere om, hvad man kan med en efterskole her


Forhåbentlig er du blevet klogere ved at have taget denne test, men husk altid at snakke med enten forældre, skolelederen eller en lærer på din skole omkring dine overvejelser efter 9. klasse. Og husk altid at gøre, hvad du interesserer dig for, og hvad du selv synes er bedst for dig!

Er du stadig nysgerrig på dine muligheder?

Læs om andre ungdomsuddannelser her


Annoncer