Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier
  • Cecilie
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

Kandidaten i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier er en blanding af flere ting, men overordnet skal den give mig som kommende cand-comm’er en kuffert fuld af teorier, metoder og værktøjer, så jeg i fremtiden kan arbejde strategisk med kommunikation i organisationer. Samtidig er den med på bølgen med nye og digitale medier, som i den grad er forudset til at blive en af de vigtigste platforme i fremtiden. 


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen i Strategisk Kommunikation og Digitale medier?

Jeg valgte at starte her, fordi uddannelsen udbyder lige præcis det, som jeg synes er interessant, og det som jeg gerne vil arbejde med i fremtiden.


Hvordan er uddannelsen i Strategisk Kommunikation og Digitale medier opbygget?

Den er bygget sådan op, at man har 2-3 fag pr. semester + et problemorienteret projekt, hvilket er enormt spændende, for der får man virkelig mulighed for at gå i dybden med spændende og relevante emner, hvor man kan bruge de teorier og metoder, som man lærer om i fagene.


Hvorfor valgte du Roskilde Universitet som uddannelsesinstitution?

Fordi de havde lige netop den uddannelse, som jeg ville have. Jeg har allerede taget min bachelor på RUC og jeg har været rigtig glad for denne, så derfor valgte jeg også at tage min kandidat her.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. Udbyttet
  2. Dedikationen
  3. Alsidigheden.

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan godt være lidt besværligt med afstanden, da jeg f.eks. bor inde i byen, og universitet ligger i Roskilde. Men det er noget jeg får til at fungere, for jeg kunne ikke se mig tage en anden kandidat end denne. Hvis man er motiveret og glad for sin uddannelse, så er den ekstra transporttid ikke slem.

Mange kan også have nogle fordomme om RUC som uddannelsesinsitution, og jeg havde da også en teori om, hvordan her var. Men nu har jeg både taget min bachelor her og er i gang med min kandidat, og jeg er ikke mindre end ovenud tilfreds med, hvordan det har været og er at studere her.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Gør det! Det er virkelig fedt! Man lærer en masse nye mennesker at kende, og man bliver endnu mere inspireret til at løse kommunikative og organisatoriske problematikker og projektarbejde, da det er et kæmpe fokus på uddannelsen.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Jeg kunne godt tænke mig at sidde i et mediehus eller eventbureau med både kommunikation og markedsføring.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kommunikation og medier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn
Find uddannelser inden for kommunikation og medier

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for økonomi og handel

Hvad kan jeg blive inden for økonomi og handel? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en økonomiuddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Det oplagte valg, hvis du interesserer dig for økonomi, salg, handel og kundekontakt. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv. Vi har her hos studentum.dk spurgt tre eksperter, om hvordan vi får flere piger ind på erhvervsskolerne.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2022

Hvad betyder de nye optagelsesregler for dit gymnasievalg?

Med de nye optagelsesregler ved gymnasiet er der kommet stort fokus på en ny form for  elevfordeling på landets gymnasier. Her på siden kan du læse mere om hvordan denne fordeling kan påvirke dig og dit gymnasievalg. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business. Bliv klogere på mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere