Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende på Skive College

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? Hvornår koncentrere du dig bedst? Når du går i skole, vælger du ikke altid hvornår du skal være til stede. Medmindre du faktisk vælger en online-uddannelse.

På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder. På Skive College har du mulighed for at tage både enkeltfag, 5-ugers-EUS-forløb, samt EUX-EUD grundforløb online.

Vi har derfor taget en snak med to elever fra Skive College, der går på henholdsvis 5 ugers EUS online og EUX-EUD online, for at høre lidt om, hvorfor de har valgt den vej, og hvorfor en online uddannelse er en god ide.

Se alle uddannelserne fra Skive College her

Vælg selv hvornår du vil lære

Når du vælger at tage din uddannelse online, kan du, til et vist omfang, ofte selv vælge hvornår du har lyst til at lære. Det betyder, at du kan tage din uddannelse samtidig med at du arbejder eller dyrker din interesse eller sport på et højt plan.

Mange som står overfor valget mellem skole og online uddannelse, er måske bange for at det går udover interaktionen mellem lærer og elever. Men flere undersøgelser viser faktisk, at det kan være med til at forbedrer interaktionen, da alle parter måske også er opmærksomme på, at interaktionen bliver nødt til at fungere.

På Skive College, giver online forløb som 5 ugers EUS online og EUX online dig mulighed for, at blive klar til en praktikplads efterfølgende. Når du starter i praktik, vil du også have mulighed for at gennemføre skoleperioderne online gennem Skive College.

Læs mere om hvert forløb herunder, hvor du også møder Karsten Bressen og Sanne Konradsen, der begge er elever på Skive College.

EUS online

EUS online forløbet på 5 uger er for dig, der allerede har en eksamen fra STX eller HTX, og drømmer om at gøre karriere inden for kontor, handel eller detailbranchen. Med et forløb på 5 eller 10 uger får du et optimalt springbræt til en praktikplads i erhvervslivet.

Ved at tage EUS forløbet online, vil al undervisningsmateriale være tilgængelig for dig online, ligesom at din eksamen også foregår online. Det er altså en meget fleksibel undervisningsform, der til gengæld også kræver en god portion selvdisciplin og struktur. Du kommer nemlig til at fremlægge en række opgaver online for din underviser.

Efter onlineforløbet er du klar til at komme ud på elevplads - også kaldt hovedforløbet - som i de fleste tilfælde tager to år.

Vi har taget en snak med Karsten Bressen, som er i gang med 5 ugers EUS forløb indenfor Handel. Han valgte at tage uddannelsen online, da han samtidig er i gang på pædagoguddannelsen, og derfor ikke havde tid til at deltage i normal undervisning. Samtidig vidste han, at han gerne ville en fremtid inden for handel og salg.

“Det gode ved onlineforløbet er, at man får gennemgået fagene hurtigt, præcist og effektivt, spildtid er der ikke meget af. Forventningerne er høje og der er afleveringsfrister der skal overholdes, dette er med til at motivere en og er ikke mindst lærerigt. Når man først er ude på arbejdsmarkedet så er der forventninger og deadlines der skal holdes, så det er en god læreproces inden man kommer ud og prøver det i den virkelige verden.”

Karsten Bressen

Karsten peger på, at undervisningen og sparringen med underviserne var mindst lige så god som ved almindelig undervisning, og det er altså ikke en grund til, ikke at tage den online.

“Underviserne er utrolige fleksible, dygtige og hjælpsomme til at vejlede, guide og give feedbacks man virkelig kan forstå og bruge, både fagligt og i praksis senere hen.”

Vil du læse online? 

EUX online

En EUX giver dig mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglige gymnasial uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært og student samtidig - og har alle fordelene ved begge typer uddannelse.

Når du er færdig som erhvervsfaglig student, kan du enten vælge at få job inden for dit fag, eller søge videre ind på en videregående uddannelse. EUX er opbygget af grundforløb (GF2), samt et studieår, herudover kommer et hovedforløb som giver EUX 2. del. Ved tilmelding til GF2, skal du vælge om du vil målrette din uddannelse mod Kontor, Handel, Event eller Detail Hele EUX forløbet har du har mulighed for at tage online.

En af grundene til, at Sanne har valgt EUX online, handler om den store fleksibilitet der følger med. Det betyder nemlig, at hun har haft mulighed for at passe både frivilligt og almindeligt deltidsjob ved siden af studiet. Hun uddyber en anden god grund her:

"Jeg har valgt EUX, fordi jeg både får en gymnasiel eksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Med den alder jeg har nu (28), føler jeg selv at det vil være smart at stå med en erhvervsuddannelse og en gymnasiel eksamen om relativ få år. Jeg kan så komme i arbejde som faglært, eller jeg kan studere videre fordi jeg har en erhvervsfaglig studentereksamen, og dermed samme mulighed for at komme på en videregående uddannelse som en stx-student."

Sanne Konradsen

Derudover føler Sanne også, at hun bedre kan holde de pauser hun har brug for, uden at føle at hun sænker andre, eller at hun selv skal vente på andre. Sanne peger dog på, at et online EUX forløb kræver rigtig meget disciplin.

“Det er utrolig vigtigt at man har rygrad til at følge uddannelsen. Har man ikke det, kan vasketøj og fritidsinteresser hurtigt tage over.”

Læs mere EUX på Skive College lige her

Senest opdateret: 14 maj 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Roommate fra hell

Går du og bander og svovler over din roommate? Er der altid det ene eller andet galt og overholder han/hun aldrig jeres aftaler? Så kan det være, at du bor sammen med en ‘roommate fra hell’. Som studerende kan det, økonomisk set, være en fordel at finde en roommate, men nogen gange bliver prisen for høj.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 02-09-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv