Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende på Skive College

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? Hvornår koncentrere du dig bedst? Når du går i skole, vælger du ikke altid hvornår du skal være til stede. Medmindre du faktisk vælger en online-uddannelse.

På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder. På Skive College har du mulighed for at tage både enkeltfag, 5-ugers-EUS-forløb, samt EUX-EUD grundforløb online.

Vi har derfor taget en snak med to elever fra Skive College, der går på henholdsvis 5 ugers EUS online og EUX-EUD online, for at høre lidt om, hvorfor de har valgt den vej, og hvorfor en online uddannelse er en god ide.

Se alle uddannelserne fra Skive College her

Vælg selv hvornår du vil lære

Når du vælger at tage din uddannelse online, kan du, til et vist omfang, ofte selv vælge hvornår du har lyst til at lære. Det betyder, at du kan tage din uddannelse samtidig med at du arbejder eller dyrker din interesse eller sport på et højt plan.

Mange som står overfor valget mellem skole og online uddannelse, er måske bange for at det går udover interaktionen mellem lærer og elever. Men flere undersøgelser viser faktisk, at det kan være med til at forbedrer interaktionen, da alle parter måske også er opmærksomme på, at interaktionen bliver nødt til at fungere.

På Skive College, giver online forløb som 5 ugers EUS online og EUX online dig mulighed for, at blive klar til en praktikplads efterfølgende. Når du starter i praktik, vil du også have mulighed for at gennemføre skoleperioderne online gennem Skive College.

Læs mere om hvert forløb herunder, hvor du også møder Karsten Bressen og Sanne Konradsen, der begge er elever på Skive College.

EUS online

EUS online forløbet på 5 uger er for dig, der allerede har en eksamen fra STX eller HTX, og drømmer om at gøre karriere inden for kontor, handel eller detailbranchen. Med et forløb på 5 eller 10 uger får du et optimalt springbræt til en praktikplads i erhvervslivet.

Ved at tage EUS forløbet online, vil al undervisningsmateriale være tilgængelig for dig online, ligesom at din eksamen også foregår online. Det er altså en meget fleksibel undervisningsform, der til gengæld også kræver en god portion selvdisciplin og struktur. Du kommer nemlig til at fremlægge en række opgaver online for din underviser.

Efter onlineforløbet er du klar til at komme ud på elevplads - også kaldt hovedforløbet - som i de fleste tilfælde tager to år.

Vi har taget en snak med Karsten Bressen, som er i gang med 5 ugers EUS forløb indenfor Handel. Han valgte at tage uddannelsen online, da han samtidig er i gang på pædagoguddannelsen, og derfor ikke havde tid til at deltage i normal undervisning. Samtidig vidste han, at han gerne ville en fremtid inden for handel og salg.

“Det gode ved onlineforløbet er, at man får gennemgået fagene hurtigt, præcist og effektivt, spildtid er der ikke meget af. Forventningerne er høje og der er afleveringsfrister der skal overholdes, dette er med til at motivere en og er ikke mindst lærerigt. Når man først er ude på arbejdsmarkedet så er der forventninger og deadlines der skal holdes, så det er en god læreproces inden man kommer ud og prøver det i den virkelige verden.”

Karsten Bressen

Karsten peger på, at undervisningen og sparringen med underviserne var mindst lige så god som ved almindelig undervisning, og det er altså ikke en grund til, ikke at tage den online.

“Underviserne er utrolige fleksible, dygtige og hjælpsomme til at vejlede, guide og give feedbacks man virkelig kan forstå og bruge, både fagligt og i praksis senere hen.”

Vil du læse online? 

EUX online

En EUX giver dig mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglige gymnasial uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært og student samtidig - og har alle fordelene ved begge typer uddannelse.

Når du er færdig som erhvervsfaglig student, kan du enten vælge at få job inden for dit fag, eller søge videre ind på en videregående uddannelse. EUX er opbygget af grundforløb (GF2), samt et studieår, herudover kommer et hovedforløb som giver EUX 2. del. Ved tilmelding til GF2, skal du vælge om du vil målrette din uddannelse mod Kontor, Handel, Event eller Detail Hele EUX forløbet har du har mulighed for at tage online.

En af grundene til, at Sanne har valgt EUX online, handler om den store fleksibilitet der følger med. Det betyder nemlig, at hun har haft mulighed for at passe både frivilligt og almindeligt deltidsjob ved siden af studiet. Hun uddyber en anden god grund her:

"Jeg har valgt EUX, fordi jeg både får en gymnasiel eksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Med den alder jeg har nu (28), føler jeg selv at det vil være smart at stå med en erhvervsuddannelse og en gymnasiel eksamen om relativ få år. Jeg kan så komme i arbejde som faglært, eller jeg kan studere videre fordi jeg har en erhvervsfaglig studentereksamen, og dermed samme mulighed for at komme på en videregående uddannelse som en stx-student."

Sanne Konradsen

Derudover føler Sanne også, at hun bedre kan holde de pauser hun har brug for, uden at føle at hun sænker andre, eller at hun selv skal vente på andre. Sanne peger dog på, at et online EUX forløb kræver rigtig meget disciplin.

“Det er utrolig vigtigt at man har rygrad til at følge uddannelsen. Har man ikke det, kan vasketøj og fritidsinteresser hurtigt tage over.”

Læs mere EUX på Skive College lige her

Senest opdateret: 14 maj 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-08-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv