Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende på Skive College

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? Hvornår koncentrere du dig bedst? Når du går i skole, vælger du ikke altid hvornår du skal være til stede. Medmindre du faktisk vælger en online-uddannelse.

På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder. På Skive College har du mulighed for at tage både enkeltfag, 5-ugers-EUS-forløb, samt EUX-EUD grundforløb online.

Vi har derfor taget en snak med to elever fra Skive College, der går på henholdsvis 5 ugers EUS online og EUX-EUD online, for at høre lidt om, hvorfor de har valgt den vej, og hvorfor en online uddannelse er en god ide.

Se alle uddannelserne fra Skive College her

Vælg selv hvornår du vil lære

Når du vælger at tage din uddannelse online, kan du, til et vist omfang, ofte selv vælge hvornår du har lyst til at lære. Det betyder, at du kan tage din uddannelse samtidig med at du arbejder eller dyrker din interesse eller sport på et højt plan.

Mange som står overfor valget mellem skole og online uddannelse, er måske bange for at det går udover interaktionen mellem lærer og elever. Men flere undersøgelser viser faktisk, at det kan være med til at forbedrer interaktionen, da alle parter måske også er opmærksomme på, at interaktionen bliver nødt til at fungere.

På Skive College, giver online forløb som 5 ugers EUS online og EUX online dig mulighed for, at blive klar til en praktikplads efterfølgende. Når du starter i praktik, vil du også have mulighed for at gennemføre skoleperioderne online gennem Skive College.

Læs mere om hvert forløb herunder, hvor du også møder Karsten Bressen og Sanne Konradsen, der begge er elever på Skive College.

EUS online

EUS online forløbet på 5 uger er for dig, der allerede har en eksamen fra STX eller HTX, og drømmer om at gøre karriere inden for kontor, handel eller detailbranchen. Med et forløb på 5 eller 10 uger får du et optimalt springbræt til en praktikplads i erhvervslivet.

Ved at tage EUS forløbet online, vil al undervisningsmateriale være tilgængelig for dig online, ligesom at din eksamen også foregår online. Det er altså en meget fleksibel undervisningsform, der til gengæld også kræver en god portion selvdisciplin og struktur. Du kommer nemlig til at fremlægge en række opgaver online for din underviser.

Efter onlineforløbet er du klar til at komme ud på elevplads - også kaldt hovedforløbet - som i de fleste tilfælde tager to år.

Vi har taget en snak med Karsten Bressen, som er i gang med 5 ugers EUS forløb indenfor Handel. Han valgte at tage uddannelsen online, da han samtidig er i gang på pædagoguddannelsen, og derfor ikke havde tid til at deltage i normal undervisning. Samtidig vidste han, at han gerne ville en fremtid inden for handel og salg.

“Det gode ved onlineforløbet er, at man får gennemgået fagene hurtigt, præcist og effektivt, spildtid er der ikke meget af. Forventningerne er høje og der er afleveringsfrister der skal overholdes, dette er med til at motivere en og er ikke mindst lærerigt. Når man først er ude på arbejdsmarkedet så er der forventninger og deadlines der skal holdes, så det er en god læreproces inden man kommer ud og prøver det i den virkelige verden.”

Karsten Bressen

Karsten peger på, at undervisningen og sparringen med underviserne var mindst lige så god som ved almindelig undervisning, og det er altså ikke en grund til, ikke at tage den online.

“Underviserne er utrolige fleksible, dygtige og hjælpsomme til at vejlede, guide og give feedbacks man virkelig kan forstå og bruge, både fagligt og i praksis senere hen.”

Vil du læse online? 

EUX online

En EUX giver dig mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglige gymnasial uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært og student samtidig - og har alle fordelene ved begge typer uddannelse.

Når du er færdig som erhvervsfaglig student, kan du enten vælge at få job inden for dit fag, eller søge videre ind på en videregående uddannelse. EUX er opbygget af grundforløb (GF2), samt et studieår, herudover kommer et hovedforløb som giver EUX 2. del. Ved tilmelding til GF2, skal du vælge om du vil målrette din uddannelse mod Kontor, Handel, Event eller Detail Hele EUX forløbet har du har mulighed for at tage online.

En af grundene til, at Sanne har valgt EUX online, handler om den store fleksibilitet der følger med. Det betyder nemlig, at hun har haft mulighed for at passe både frivilligt og almindeligt deltidsjob ved siden af studiet. Hun uddyber en anden god grund her:

"Jeg har valgt EUX, fordi jeg både får en gymnasiel eksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Med den alder jeg har nu (28), føler jeg selv at det vil være smart at stå med en erhvervsuddannelse og en gymnasiel eksamen om relativ få år. Jeg kan så komme i arbejde som faglært, eller jeg kan studere videre fordi jeg har en erhvervsfaglig studentereksamen, og dermed samme mulighed for at komme på en videregående uddannelse som en stx-student."

Sanne Konradsen

Derudover føler Sanne også, at hun bedre kan holde de pauser hun har brug for, uden at føle at hun sænker andre, eller at hun selv skal vente på andre. Sanne peger dog på, at et online EUX forløb kræver rigtig meget disciplin.

“Det er utrolig vigtigt at man har rygrad til at følge uddannelsen. Har man ikke det, kan vasketøj og fritidsinteresser hurtigt tage over.”

Læs mere EUX på Skive College lige her

Senest opdateret: 14 maj 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 15-02-2017

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Måske har du en klar idé om, hvad du vil arbejde med, men du kan ikke gennemskue hvilken uddannelse, der fører dertil.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv