Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende på Skive College

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? Hvornår koncentrere du dig bedst? Når du går i skole, vælger du ikke altid hvornår du skal være til stede. Medmindre du faktisk vælger en online-uddannelse.

På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder. På Skive College har du mulighed for at tage både enkeltfag, 5-ugers-EUS-forløb, samt EUX-EUD grundforløb online.

Vi har derfor taget en snak med to elever fra Skive College, der går på henholdsvis 5 ugers EUS online og EUX-EUD online, for at høre lidt om, hvorfor de har valgt den vej, og hvorfor en online uddannelse er en god ide.

Se alle uddannelserne fra Skive College her

Vælg selv hvornår du vil lære

Når du vælger at tage din uddannelse online, kan du, til et vist omfang, ofte selv vælge hvornår du har lyst til at lære. Det betyder, at du kan tage din uddannelse samtidig med at du arbejder eller dyrker din interesse eller sport på et højt plan.

Mange som står overfor valget mellem skole og online uddannelse, er måske bange for at det går udover interaktionen mellem lærer og elever. Men flere undersøgelser viser faktisk, at det kan være med til at forbedrer interaktionen, da alle parter måske også er opmærksomme på, at interaktionen bliver nødt til at fungere.

På Skive College, giver online forløb som 5 ugers EUS online og EUX online dig mulighed for, at blive klar til en praktikplads efterfølgende. Når du starter i praktik, vil du også have mulighed for at gennemføre skoleperioderne online gennem Skive College.

Læs mere om hvert forløb herunder, hvor du også møder Karsten Bressen og Sanne Konradsen, der begge er elever på Skive College.

EUS online

EUS online forløbet på 5 uger er for dig, der allerede har en eksamen fra STX eller HTX, og drømmer om at gøre karriere inden for kontor, handel eller detailbranchen. Med et forløb på 5 eller 10 uger får du et optimalt springbræt til en praktikplads i erhvervslivet.

Ved at tage EUS forløbet online, vil al undervisningsmateriale være tilgængelig for dig online, ligesom at din eksamen også foregår online. Det er altså en meget fleksibel undervisningsform, der til gengæld også kræver en god portion selvdisciplin og struktur. Du kommer nemlig til at fremlægge en række opgaver online for din underviser.

Efter onlineforløbet er du klar til at komme ud på elevplads - også kaldt hovedforløbet - som i de fleste tilfælde tager to år.

Vi har taget en snak med Karsten Bressen, som er i gang med 5 ugers EUS forløb indenfor Handel. Han valgte at tage uddannelsen online, da han samtidig er i gang på pædagoguddannelsen, og derfor ikke havde tid til at deltage i normal undervisning. Samtidig vidste han, at han gerne ville en fremtid inden for handel og salg.

“Det gode ved onlineforløbet er, at man får gennemgået fagene hurtigt, præcist og effektivt, spildtid er der ikke meget af. Forventningerne er høje og der er afleveringsfrister der skal overholdes, dette er med til at motivere en og er ikke mindst lærerigt. Når man først er ude på arbejdsmarkedet så er der forventninger og deadlines der skal holdes, så det er en god læreproces inden man kommer ud og prøver det i den virkelige verden.”

Karsten Bressen

Karsten peger på, at undervisningen og sparringen med underviserne var mindst lige så god som ved almindelig undervisning, og det er altså ikke en grund til, ikke at tage den online.

“Underviserne er utrolige fleksible, dygtige og hjælpsomme til at vejlede, guide og give feedbacks man virkelig kan forstå og bruge, både fagligt og i praksis senere hen.”

Vil du læse online? 

EUX online

En EUX giver dig mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglige gymnasial uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært og student samtidig - og har alle fordelene ved begge typer uddannelse.

Når du er færdig som erhvervsfaglig student, kan du enten vælge at få job inden for dit fag, eller søge videre ind på en videregående uddannelse. EUX er opbygget af grundforløb (GF2), samt et studieår, herudover kommer et hovedforløb som giver EUX 2. del. Ved tilmelding til GF2, skal du vælge om du vil målrette din uddannelse mod Kontor, Handel, Event eller Detail Hele EUX forløbet har du har mulighed for at tage online.

En af grundene til, at Sanne har valgt EUX online, handler om den store fleksibilitet der følger med. Det betyder nemlig, at hun har haft mulighed for at passe både frivilligt og almindeligt deltidsjob ved siden af studiet. Hun uddyber en anden god grund her:

"Jeg har valgt EUX, fordi jeg både får en gymnasiel eksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Med den alder jeg har nu (28), føler jeg selv at det vil være smart at stå med en erhvervsuddannelse og en gymnasiel eksamen om relativ få år. Jeg kan så komme i arbejde som faglært, eller jeg kan studere videre fordi jeg har en erhvervsfaglig studentereksamen, og dermed samme mulighed for at komme på en videregående uddannelse som en stx-student."

Sanne Konradsen

Derudover føler Sanne også, at hun bedre kan holde de pauser hun har brug for, uden at føle at hun sænker andre, eller at hun selv skal vente på andre. Sanne peger dog på, at et online EUX forløb kræver rigtig meget disciplin.

“Det er utrolig vigtigt at man har rygrad til at følge uddannelsen. Har man ikke det, kan vasketøj og fritidsinteresser hurtigt tage over.”

Læs mere EUX på Skive College lige her

Senest opdateret: 14 maj 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

6 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Sådan forebygger du eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Sådan styrker du din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby