Kristians Kreinbergs, R&D Engineer, BITZER Electronics

Dansk Byggeri
Erhvervspolitisk konsulent

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som erhvervspolitisk konsulent arbejder jeg med at forklare virksomhedernes problemer til politikere og embedsfolk i ministerier, så problemerne bliver løst. Det gør jeg ved at besøge virksomheder og lave forslag til ændringer i lovgivningen, som vi fortæller om gennem at skrive debatindlæg til aviserne, holde møder med politikerne eller deltage i arbejdsgrupper i ministerier. Vi skal forklare hver enkelt politiker, hvorfor det er vigtigt for dem og deres vælgere, at netop han eller hun gør noget ved problemet. Vi samarbejder med alle partier, så man skal være god til at forstå mange forskellige holdninger.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er spændende at oversætte virksomhedernes problemer til politikere og embedsfolk, så vi på den måde kan skabe et bedre land og samfund. Vi giver vores politikere historier fra virkeligheden, så politikerne kan skabe en bedre hverdag for virksomheder og medarbejdere. Derudover er det fedt at tage ministre og politikere med ud på besøg hos virksomheder, ligesom det er sjovt at se ens ord blive trykt i avisen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

På Statskundskab lærer man om, hvordan samfundet hænger sammen. Man bliver ekspert i, hvorfor forskellige institutioner i samfundet gør, som de gør. Jeg har lært en masse om, hvordan politikere, vælgere og embedsfolk tænker forskelligt. Jeg har også lært, hvilken magt ministre, Folketinget eller kommuner har, og den viden bruger jeg meget i mit daglige arbejde. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Dansk Byggeri?

1. For det første er Dansk Byggeri en organisation, hvor jeg kommer helt tæt på virksomhederne.

2. For det andet kan jeg kombinere min interesse for og viden om erhvervslivet med politik.

3. Endeligt repræsenterer Dansk Byggeri en stolt håndværkstradition, som jeg er glad for at kunne være med
til at videreføre.

  • Hvorfor er Dansk Byggeri en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Det er et hus med faglige eksperter, dygtige kommunikatører og politisk skarpe folk. Man kan lære en masse af sine kollegaer, hvilket gør hverdagen sjov og spændende.Derudover ligger Dansk Byggeri også tæt på, hvor jeg bor og meget centralt, når jeg skal videre til arrangementer eller besøge venner efter arbejdet.

Det er vigtigt for mig, at jeg arbejder et ordentligt sted med værdierne i orden. I Dansk Byggeri arbejder man sagligt og seriøst for en god sag. Det vil jeg gerne bidrage til!

Læs mere om Dansk Byggeri

Mød andre kandidater fra Dansk Byggeri

Senest opdateret: 24 mar 2021

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide