Mød Ellen fra Vesterlund Efterskole

Drømmer du om at gå på efterskole? Læs med her, hvor Ellen giver et indblik i mulighederne og hverdagen på Vesterlund Efterskole.

Mød Ellen fra Vesterlund Efterskole

Det er mit andet år på efterskole, men jeg var så glad for at være afsted sidste år, så derfor ville jeg gerne tage et år mere. Derudover har det altid ligget i kortene, at jeg skulle på Vesterlund Efterskole, fordi jeg har dyrket meget gymnastik og dans tidligere. På Vesterlund er der et virkelig højt niveau inden for begge dele, og derfor var jeg sikker på, at det ville være et fedt sted for mig at udvikle mig og dyrke mine to fritidsinteresser.

Det er det fedeste at dyrke gymnastik og dans med så mange dygtige mennesker, som der er her på Vesterlund Efterskole. Jeg har valgt at tage al det dans og gymnastik, som jeg kunne få, og jeg kan virkelig mærke, hvor meget bedre jeg allerede er blevet. Vi har dans en gang om ugen, hvor der kommer professionelle koreografer fra København og underviser os. De tager os igennem mange forskellige stilarter, og det er fedt at prøve kræfter med nogle helt nye danse. Til springgymnastik har vi både valgfag og obligatoriske timer, hvor hele efterskolen er samlet. Her bliver vi undervist i den basale gymnastik, fordi alle er på forskellige niveauer, og det ender ud i en stor opvisning til foråret.

At gå på efterskole har lært mig at bidrage til fællesskabet fremfor at tage fra det. Det handler om at se bredere og tænke på andre i stedet for kun at se efter, hvordan man selv kan få mest ud af situationen.

Det er fantastisk at dyrke gymnastik sammen, og det er ét af de eneste tidspunkter, hvor hele efterskolen er samlet. Vi er ellers spredt ud på forskellige linjer, fag og klasser, men her er vi alle sammen og fælles om gymnastikken. Jeg skaber også et helt andet bånd med drengene til de her timer, fordi vi bliver blandet på en anden måde. Det er virkelig fedt.

Vi bor meget forskelligt på skolen, og der er både nogle, der bor centralt ved hovedbygningen, mens andre bor lidt længere væk i det område, der hedder Kommuneskolen. Her bor de til gengæld flere sammen, og det lyder som om, at de har et virkelig hyggeligt fællesskab. Jeg bor på Loftet, og det er en ret ny bygning med store, lyse og åbne værelser. Her bor vi ca. 20 i alt, og jeg bor med fire roomies. Det er rigtig hyggeligt at bo omkring så mange, for det betyder, at der altid er nogen at gå til. Man lærer hurtigt hinandens grænser at kende og at acceptere de forskelligheder, der er.

Er du interesseret i at gå på Vesterlund Efterskole?

Læs mere om Vesterlund Efterskole