Videregående uddannelse i Århus

Læs din videregående uddannelse i smilets by

Vil du have en videregående uddannelse, der udfordrer dig og åbner døre på arbejdsmarkedet? Samtidig med at du bliver en del af et fedt studiemiljø i smilets by, Århus? Så skal du læse din videregående uddannelse i Århus.
Viser 1-20 af 113
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 113
1
2
3
4
...
6

Trænger du til at fordybe dig i et emne, der lige netop interesserer dig? Vil du gerne have en fed løn i fremtiden? Og skal dette ske i en fed studieby med den højeste koncentration af unge mennesker? Så vælg en videregående uddannelse i Århus!

En videregående uddannelse tager typisk 2-5 år, hvor du får mulighed for at fordybe og specialisere dig inden for et fagområde, som du har interesse for. Flere analyser peger på, at folk med en videregående uddannelse har lettere ved at finde job samt har en højere årlig indkomst. 

Videregående uddannelse i Århus

Hvorfor skal du vælge en videregående uddannelse i Århus?

Der er mange grunde til, at du skal vælge at læse din videregående uddannelse i Århus. En af dem er, at det faglige niveau er i top. På trods af at adgangskvotienten på de fleste uddannelser er lavere i Århus end f.eks. i København, afspejler dette ikke det faglige niveau i Århus. Århus Universitet scorer højt på flere internationale ranking lister over universiteter. Den lavere adgangskvotient, gør det lettere for dig at komme ind på kvote 1 på din drømmeuddannelse i Århus.

En anden grund til at vælge en videregående uddannelse i Århus er studiemiljøet. Århus er den by i Danmark med den højeste koncentration af studerende, Århus by emmer derfor af  liv og ungdom – både på uddannelsesstederne, men også i resten af byen.

Universitetsparken - et samlested for unge studerende 

De fleste uddannelser i Århus er placeret centralt i Universtitetsparken i Århus. Universitetsparken fungerer som samlested for alle studerende, hvor der er gode og nye faciliteter, der gør det let at finde ro til at læse alene – eller med sin studiegruppe.

Universitetsparken bliver også brugt til sociale events, heriblandt det årlige kapsejlads, hvor der bliver kæmpet om det gyldne bækken på tværs af fakulteterne. Kapsejlads er Nordeuropas største studenterdrevne event og har omtrent 30.000 tilskuere.

Grundet Århus’ størrelse er cykelturen til Universitetsparken max 20 minutter lige meget, hvor du bor i Århus. Går du en tur i Århus by, vil du heller ikke kunne undgå at møde medstuderende, da Århus er en studieby og ikke en storby.

Hvilke muligheder er der for videregående uddannelser i Århus?

Videregående uddannelser dækker over bacheloruddannelser, professionsbachelor- uddannelser, erhvervsakademiuddannelser, kunstneriske uddannelser og maritime uddannelser.

Du kan læse en videregående uddannelse inden for fem overordnede områder:

  • Samfundsvidenskab - f.eks jura, statskundskab, sociologi og økonomi
  • Humaniora - f.eks sprog, kommunikation, historie og kultur
  • Informationsvidenskab - f.eks e-business, digitalt design, datalogi og softwareudvikling
  • Sundhedsvidenskab - f.eks medicin, farmaci og odontologi
  • Naturvidenskab - f.eks matematik, kemi, fysik, biologi og fødevarevidenskab

Århus Universitet tilbyder et bredt udvalg af bachelor- og kandidatuddannelser, som strækker sig lige fra en bachelor i forhistorisk arkæologi til nanoscience og antropologi. En bacheloruddannelse tager typisk 3 år, mens en kandidat kan læses på ca. 2 år. 

En professionsbacheloruddannelse tager 3 ½ år og bygger ovenpå en gymnasial- eller erhvervsudannelse. Uddannelsen giver dig mulighed for både at arbejde med teori og praksis.

Erhvervsakademiuddannelser tager 2-2 ½ år, hvor undervisning enten foregår på mindre hold eller som projektarbejde i samarbejde med erhvervslivet.

Tag en uddannelse i pædagogik

Har du en interesse for pædagogik, kan du blive en del af Danmarks største og stærkeste universitetsmiljø for forskning i pædagogik, læring og uddannelse ved at læse på DPU i Århus. DPU kombinerer høj videnskabelig kvalitet med anvendelse i praksis.

Hvordan er boligsituationen i Århus?

På trods af at boligmarkedet i Århus – ligesom i de fleste andre studiebyer i Danmark – er presset, så er det muligt at finde prisvenlige boliger som kollegier og kollektiver. Der er tilmed boliggaranti i Århus, så du er sikret enten en kollegie- eller ungdomsbolig, når du søger en uddannelse i Århus som ny studerende med start i efterårssemesteret.

Hvordan er din økonomi på en videregående uddannelse i Århus?

Med en videregående uddannelse er du berettiget til at modtage SU. Det er dog kun muligt at modtage SU i maksimum 6 år. Har du ikke afsluttet din videregående uddannelse inden for 6 år, skal du selv finansiere resten af din uddannelse.  

Som studerende får du et studiekort, der giver adgang til en lang række studierabatter. F.eks. på studiebøger, men også på mange caféer og tøjbutikker.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Århus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9