Læs uddannelsesvidenskab

Vær med til at forme fremtiden

Kunne du tænke dig at være med til at forme fremtidens uddannelsessystem? Vil du arbejde med kompetenceudvikling, uddannelsesrådgivning, virksomhedsrådgivning og medarbejderudvikling i private og offentlige organisationer? 
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Læs uddannelsesvidenskab og vær med at forme fremtidens uddannelsessystem

Vil du være med at præge den måde hvorpå, vi kompetencerudvikler og uddanner folk i fremtiden? Vil du studere, hvilken rolle læring, pædagogik og uddannelse spiller i virksomheder, skoler og uddannelsesinstitutioner og politiske organisationer? På uddannelsesvidenskab kombineres pædagogik med samfundsvidenskab i arbejdet med læring og udvikling og kompetencer. Læs med her og bliv klogere på, om uddannelsesvidenskab er noget for dig. 

Læs uddannelsesvidenskab og beskæftig dig med den nyeste forskning indenfor uddannelse

Hvad er uddannelsesvidenskab?
Uddannelsesvidenskab er en en universitetsuddannelse, hvor du beskæftiger dig med uddannelses- og læringsmæssige problemstillinger. Man vil på uddannelsesvidenskab bevæge sig i krydsfeltet mellem samfundsvidenskab og humaniora med afsæt i perspektiver fra psykologi, sociologi, antropologi, pædagogik, historie, didaktik, filosofi og læringsteori. 

Du vil på uddannelsesvidenskab få indblik i følgende:

 • Læring, pædagogik og uddannelses rolle spiller uddannelsessektoren, private virksomheder og politiske organisationer.
 • Ledelse og vejledning af ansatte i en organisation
 • Pædagogiske metoder, der bedst motiverer mennesker til at yde deres bedste og udvikle deres evner. 
 • Udvikling af kreative læringsmiljøer 
 • Metoder til at fremme kompetenceudvikling politikere, ledere og lærere
 • Uddannelsessociologi, politik, og økonomi i et globalt såvel som nationalt perspektiv. 

Hvordan foregår undervisningen?
På uddannelsesvidenskab varierer undervisningen mellem forelæsninger og holdundervisning. Du vil desuden opleve praktiske øvelser, oplæg fra studerende og projektarbejde.

Hvilke adgangskrav har uddannelsen?
For at blive optaget på bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab skal du have bestået én af følgende ungdomsuddannelser.

 • Studentereksamen (stx)
 • Højere forberedelseseksamen (hf)
 • Højere teknisk eksamen (htx)
 • Højere handelseksamen (hhx)
 • Eux
 • En tilsvarende udenlandsk ungdomsuddannelse

Desuden skal du opfylde følgende specifikke adgangskrav: 

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Hvor kan man læse uddannelsesvidenskab?
Uddannelsesvidenskab kan læses på Aarhus Universitet på deres campus i Aarhus og på deres campus i Emdrup i København. 

Får man SU på uddannelsesvidenskab?
Ja, uddannelsesvidenskab giver adgang til SU. 

Hvilke fremtidsmuligheder giver uddannelsesvidenskab?
Med en bacheloruddannelse i uddannelsesvidenskab kan du vælge at læse videre på kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab, eller du kan søge ind på kandidatuddannelser som pædagogisk antropologi, pædagogisk filosofi, pædagogisk sociologi, pædagogisk psykologi eller it-didaktisk design. 

Når du er helt færdiguddannet vil du have mulighed for at arbejde med planlægning af virksomheders kompetencebehov eller som konsulent i offentlige eller private virksomheder. Du vil evt. fungere som konsulent på områder som medarbejderudvikling og rekruttering. 

Hvordan er studiemiljøet på uddannelsesvidenskab?
Som studerende på uddannelsesvidenskab får du din daglige gang i danmarks største forsknings- og undervisningsmiljø inden for læring, uddannelse og pædagogik. Ligegyldigt om du vælger at studere i Århus eller København vil du have garanti for et godt og levende studiemiljø, hvor der er masser af muligheder for at melde sig ind i diverse studenterforeninger. Nogle af disse foreninger er:

 • De Studerendes Råd (DSR): Varetager de studerendes interesser i forbindelse med sociale, faglige og politiske forhold
 • UddannelsesImperiet: Et kritisk politisk debatmiljø, hvor diskussioner udgives som podcasts og fokuserer på interne såvel som eksterne uddannelsesmæssige og pædagogiske problemstillinger

Foreninger på campus Aarhus:

 • BAR’n: Fredagsbaren i Aarhus, som har åbent hver anden fredag i måneden, og som er et hyggeligt tilholdssted for dig og dine medstuderende efter en travl uge
 • Århus Caféen: Bliver afholdt hver måned. Her kan du gå til fester, ølsmagning, spilaftner eller lignende med dine medstuderende

Foreninger på campus Emdrup:

 • Bar Bund: Fredagsbaren i København har åbent hver fredag og fungerer på samme måde som BAR'n i Aarhus som et hyggeligt tilholdssted for dig og dine studerende. 
 • Uddannelsesvidenskabeligt Bagland (UDV-Bagland): Et forum for diskussionslystne studerende, som gerne vil gøre studiemiljøet på uddannelsesvidenskab endnu bedre. UDV-Bagland holder møde én gang om måneden. 

Er der mulighed for et udvekslingsophold på uddannelsesvidenskab?
Når du studerer på uddannelsesvidenskab, har du mulighed for at studere ét semester i udlandet. Aarhus universitet har udvekslingsaftaler med universiteter rundt omkring i verden, og på dit sidste år af bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab har du mulighed for at tage til et af disse universiteter. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9