Filtrer efter
Økonomi og handel
Videregående uddannelse
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 449
1
2
3
4
...
23
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Økonomi og handel

Tag en videregående uddannelse i økonomi og bliv ekspert

Vil du studere et fagligt felt, som i høj grad styrer hvordan vores samfund ser ud i dag? Med en videregående uddannelse i økonomi, lærer du om hvordan penge og økonomiske aktiviteter styrer vores samfund.

Du opnår viden om både erhvervs- og samfundsøkonomiske problemstillinger, alt efter hvilket studie du vælger at forfølge. Du får et trinbræt til en spændende karriere med mange muligheder i både Danmark og internationalt. 

Hvad laver en der har læst økonomi?

Med en videregående uddannelse i økonomi vil du oftest komme til at arbejde med at analysere og gennemgå økonomiske resultater. Du kan både arbejde i industri- og handelsvirksomheder, banker, konsulentfirmaer, forsikringsselskaber, revisorvirksomheder samt hos staten, regioner og i kommuner.

Her vil du typisk kunne komme til at løse opgaver som:

 • Strategi og virksomhedsrådgivning

 • Revision og regnskabsføring

 • Indkøb, logistik og handel

 • Finansiering og markedsføring

Igennem både valg af studie og specificeringer under studiet, har du mulighed for at frame dit studie, til at ramme lige præcis dét du synes er spændende ved at arbejde med tal. Og dermed, det du kommer til at arbejde med efterfølgende.

Hvad lærer du på en videregående uddannelse i økonomi?

På en videregående uddannelse i økonomi lærer du om de grundlæggende økonomiske begreber og teorier - fra mikroøkonomi til makroøkonomi - og lærer derved at analysere økonomiske problemstillinger fra alle vinkler.

Du kommer i dybden med en række økonomiske, matematiske og mangement discipliner, alt efter hvilket studie du vælger. Du lærer at analysere en given problemstilling, og opnår kendskab til økonomi på et niveau, hvor det er muligt at opstille relevante løsningsmodeller.

Med en videregående uddannelse i økonomi, vil du med stor sandsynlighed have kurser som:

 • driftsøkonomi
 • nationaløkonomi
 • matematik
 • datalogi 

Matematikken bruges til, at støtte op om de økonomiske fag, ligesom at datalogi også kan forekomme, da nogle økonomistudier kræver stor computerkraft for at løse de andre fags teoretiske modeller.

Med en videregående uddannelse i økonomi kan du vælge forskellige retninger at gå i. Drømmer du fx om at arbejde med finans og revision kan du tage en uddannelse som finansøkonom, financial controller eller finansbachelor. Med denne uddannelse bag dig, vil dine arbejdsopgaver typisk være fokuseret omkring rådgivning af kunder om forsikringer, pension og andre vigtige områder inden for privatøkonomi.

Vil du hellere være den der udstikker strategien for organisationens udvikling? Så kan det være du skal tage en mere erhvervsøkonomisk tilgang til området.

Hvordan er jobmulighederne med en videregående uddannelse i økonomi?

Som færdiguddannet økonom har du gode jobmuligheder. Du kan finde job i danske og internationale virksomheder inden for bank - og forsikringsbranchen, i EU eller i ministerier og kommuner.

Typiske arbejdspladser for en økonomer er:

 • Banker og forsikringsselskaber

 • konsulent- og telekommunikationsfirmaer

 • universiteter

 • styrelser

 • ministerier

 • andre institutioner inden for offentlig administration og planlægning

Med en videregående uddannelse i økonomi kan du også blive ansat i en privat virksomhed i udlandet, eller internationale forskerstillinger – både i erhvervslivet og på universiteterne. Det betyder, at du har rigtig mange karrieremuligheder, når du er færdig med studiet