Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Mere om Bliv snedker

Som snedker forvandler du drømme til virkelighed 

Er du kreativ og har du hænderne skruet godt på? Har du interesse og passion for et godt stykke håndværk og kvalitet? Som snedker varetager du flere typer af opgaver samtidig med at du lærer at rådgive kunder og forklare, tegne og bygge efter kundens ønsker. Hvis det lyder som en karriere for dig, så bør du læse videre her!

Bygningssnedker, maskinsnedker og møbelsnedker

Der er ikke én måde at være snedker på. Overordnet set, er der tre slags: bygningssnedker, maskinsnedker og møbelsnedker. En møbelsnedker restaurerer og laver møblering, som blandt andet reoler, kommoder og skabe. En maskinsnedker står bag produkter som møbler, køkkener, døre og vinduer. Derimod arbejder en bygningssnedker primært med vinduer, døre og inventar, men kan også lave møbler. Med hver deres force og fokus, har de to typer af snedker alligevel en del tilfælles, både i forhold til kompetencer, men oftest også hvad angår personlighedstræk.

Som snedker har du en håndværksmæssig kunnen og sans for detaljen. Du kan få snedkereret møbler, køkkener og få hjælp til restaureringer. De har sans for finesser og smukt design, der samtidig er praktisk i hverdagen, og det er det, der gør deres håndværk så særligt og eftertragtet.

Derudover er fælles for begge typer at de får en grundlæggende viden om byggeri og energi og får en masse forskellig viden om forskellige materialer og lærer at lave arbejdstegninger og bruge håndværktøj. Du evner at rådgive kunder samtidig med at du er profesionnel og bevidst om hvad der giver bedst mening at gøre. Du er fagligt dygtig til dit håndværk og din force og formår at samarbejde godt med andre fagområder.

Alt efter hvilken slags snedker du ønsker at være, er der forskellige uddannelser og kurser at vælge imellem. Følgende er en oversigt over de forskellige veje du kan gå. 

Hvordan bliver jeg snedker?

Du kan blive snedker via flere veje. Alt afhængig af din baggrund, kan uddannelsens længde variere.  

Kommer du direkte fra folkeskolen, afvikles grundforløbet på en erhvervsskole og varer 40 uger (G1+G2). 

EUX forløb

Vælger du EUX vejen, tager selve uddannelsen 4 år og 3 måneder og er delt op i grund- og hovedforløb, samt en række lærlingeperioder

1 GF – Grundforløb 1 varer 20 uger og er udelukkende for de lærlinge, der kommer direkte fra folkeskolen.

2 GF – Grundforløb 2 varer 20 uger og de lærlinge, som ikke kommer direkte fra folkeskolen starter på dette forløb.

Hovedforløbet varer 65 uger og er opdelt i mindst 2 skoleperioder vekslende med i hvert fald 4 lærlingeperioder. De gymnasiale eksaminer ligger i forbindelse med 3. hovedforløb. Selve svendeprøven afvikles på 4. 

OBS: Er du fyldt 25 eller over, gælder andre regler i forhold til opbygningen af din snedkeruddannelse. Derfor bør du læse mere specifikt på den enkelte uddannelsesside. 

På uddannelsen får du en generel introduktion til faget mens at du tilegner dig en række kompetencer, viden og færdigheder i forhold til blandt andet tegning, materialer, værktøjer og og maskiner. Derudover gennemfører du følgende certifikatfag: Epoxy kursus, maskinkørekort, opstilling af rulle- og bukkestillads, førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.

Hovedforløbet

Efter afslutning af grundforløbet fortsætter du uddannelsen på hovedforløbet hvor du kommer i lære hos en virksomhed og er i 30 uger. Undervejs i hovedforløbet er der omkring 6 skoleophold som har til formål at tilegne dig både teoretisk og praktisk viden. 

Fremtiden som snedker

Snedkerfaget er en branche med gode karrieremuligheder og et sted hvor du kommer vidt omkring arbejdsmæssigt. Du kan bl.a. ansættes i snedker- og tømrervirksomheder, i entreprenørvirksomheder eller i træindustrien. Du kan også starte egen virksomhed. Derudover har du som udlært snedker god mulighed for at læse videre samtidig med at du er en del af en branche der arbejder med fremtidens råstof. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12