Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Mere om Slagter

Bliv specialist i delikatesse og udskæring som slagter

Når du uddanner dig til slagter sker det sikkert på baggrund af din interesse for mad, og uddannelsen her er da også din direkte vej til at blive ekspert indenfor kød. Du lærer alt om delikatesse og udskæring, og bliver én af dem, der sørger for, at vi andre for godt kød på bordet.

Hvis du går op i gourmetmad og de allerbedste smagsoplevelser, så er uddannelsen til slagter altså det helt rigtige for dig. Du lærer nemlig håndværket, og bliver samtidig uddannet til at vejlede andre til en rigtig god madoplevelse.

Læs mere om uddannelsen til slagter herunder.

slagter - bliv ekspert i udskæring og delikatesse

Sådan bliver du uddannet slagter

Du kan uddanne dig til slagter på to måder. Du kan enten tage en erhvervsuddannelse eller en elevuddannelse for at komme i mål med din drøm. Læs om dem begge her:

Bliv slagter med en erhvervsuddannelse

Når du uddanner dig til slagter med en erhvervsuddannelse bliver du slagter i helt traditionel forstand. Det vil sige, at du efter endt uddannelse typisk vil få job i et slagterhus eller slagteri eller som pølsemager. Her vil du kunne gøre godt brug af din viden omkring udskæringer, kvalitetskontrol og efterspørgsel.

Sådan er erhvervsuddannelsen til slagter bygget op

Erhvervsuddannelsen bygget op således, at du følger et grundforløb på enten 10 eller 30 uger, der foregår på en erhvervsskole. Efter det følger et hovedforløb, hvori der veksles mellem praktikperioder og skoleforløb. Du kan afslutte uddannelsen som slagter efter 2 år og 6 måneder, men du kan også vælge mellem forskellige specialer i denne periode, hvor der så lægges ét år til:

Forædling: 3 år og 6 måneder

Svineslagter: 3 år og 6 måneder

Kreaturslagtning: 3 år og 6 måneder.

Disse adgangskrav skal du opfylde

For at kunne begynde på en erhvervsuddannelse til slagter skal du have gennemført 9. eller 10. klasse, ligesom du skal have fået minimum 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik.

Derfor skal du blive slagter med erhvervsuddannelse

Når du uddanner dig til slagter med en erhvervsuddannelse, så uddanner du dig typisk til det helt klassiske industrislagteri. Alt efter hvilken specialisering du vælger kan du også komme til at arbejde med saltning og rygning, konserveringsmåder og optimering af produkion.

Bliv slagter med en elevuddannelse

Hvis du gerne vil være gourmetslagter, så er det en god idé at tage en elevuddannelse, da du her bliver lært op i en slagterbutikkontekst. Det betyder, at du bliver uddannet til både at kunne beskæftige dig professionelt med kundeservice og håndværkssiden af slagteruddannelsen. Man kan faktisk sige, at du efter endt uddannelse bliver både slagter, købmand og kok.

Sådan er elevuddannelsen til slagter bygget op

Uddannelsen foregår typisk i en større varehuskæde, hvor du vil få både SU og løn i de 3-3,5 år som uddannelsen varer.

Uddannelsen vil typisk være bygget op sådan, at du efter endt grundforløb skal gennemføre et skoleforløb på 15 måneder på en teknisk skole. Udover det forløb, skal du deltage i 2 andre med de øvrige elever, hvor du bliver undervist i teamwork, arbejdsplanlægning og varehusopbygning.

Disse adgangskrav skal du opfylde

For at kunne blive optaget på uddannelsen til slagter, så skal du som minimum have gennemført folkeskolens 9. klasse. Gør du det, så varer uddannelsen 3,5 år. Hvis du allerede har gennemført grundforløbet “Mad til mennesker”, kan du gennemføre den på 3 år. Du får et svendeprøve, når du er færdig med uddannelsen.

Derfor skal du blive slagter med en elevuddannelse

Fordelen ved at uddanne dig til gourmetslagter i en større varehuskæde er, at du oftest kan få job i kæden, når du er blevet færdiguddannet slagter. Det er der rigtig mange, der vælger grundet alsidigheden i jobbet, hvor du får rig mulighed for at afprøve de kompetencer og den viden og erfaring du har opnået gennem uddannelsen.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12