Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Salgsassistent

Salgsassistent - S for service, salg og samarbejde

Drømmer du om at stå i butik og give kunderne den bedste serviceoplevelse? Vil du gerne være en del af et team og føle, at I sammen gør en forskel? Søger du en uddannelse, der kombinerer skoleforløb og arbejdserfaring? Blev det til tre gange JA? Så har vi uddannelsen til dig! 

Bliv salgsassistent og gør en forskel for kunderne

Som salgsassistent vil du udgøre en helt afgørende rolle i butikkerne. Det er nemlig dig, der er med til at sørge for, at kunderne har en god oplevelse, når de handler. Det vil blandt andet være din rolle at sørge for, at butikken fremstår overskuelig og indbydende, så kunderne kan finde de varer, de søger og samtidig lade sig friste af de varer, de måske ikke vidste, at de behøvede. Samtidig vil du også få et indblik i butikkens økonomi, således at du kan være med til at sørge for, at I når jeres overordnede salgsmål. 

I løbet af uddannelsen vil du derfor lære om salg, økonomi, kommunikation og kundeservice. Du vil blive undervist i, hvordan du betjener og vejleder kunderne, således at de føler sig velkomne og taget sig godt af, når de træder ind i din butik. 

Som salgsassistent er det derfor afgørende, at du kan lide at arbejde med mennesker. Det gælder både kunderne, men ikke mindst dine kollegaer. At stå i butik handler nemlig om god samarbejde og om at få tingene til at lykkedes, således at alt i butikken kører, som det skal. Dit team bliver derfor dine medspillere, og uden hele holdet fungerer spillet ikke. 

Hvordan er salgsassistentuddannelsen opbygget?

Ønsker du at uddanne dig til salgsassistent, skal du tage en erhvervsuddannelse eller det, der også betegnes som et EUD-forløb. Du vil også se, at uddannelsen kaldes for Detailhandel uddannelsen. Det skyldes, at du uddanner dig til at arbejde inden for detail-branchen. 

Uddannelsen består af: 

 • Et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger
 • Et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. 

Undervejs i hovedforløbet kan du specialisere dig inden for en række forskellige specialer, som eksempelvis: 

 • Salgsassistent m/u profil
 • Digital handel
 • Convenience m/uden profil
 • Retail Manager
 • Dekoratør/Visual merchandiser
 • Blomsterdekoratør

Således tager du en grundlæggende uddannelse inden for detailhandel, men med speciale inden for det område, der netop interesserer dig! 

På uddannelsen kan du også opleve fag som eksempelvis:

 • Erhvervsøkonomi
 • IT 
 • Afsætning 

Uddannelsen tager normalt ca. 3 år, men længden vil afhænge af, hvilket område du vælger at specialisere dig indenfor. 

Tag din uddannelse overalt i landet

Fordelen ved at uddanne dig til salgsassistent er, at du har mulighed for at tage din uddannelse i hele Danmark. Grundforløbet kan nemlig tages på alle erhvervsskoler landet over. Herefter der kan være en forskel i, hvilke specialeretninger skolerne uddyber, så her bør du kontakte den enkelte uddannelsesinstitution, hvis du vil være sikker på, at du kan tage dit speciale her. 

Derudover skal du selv sørge for at lave en praktikaftale med en virksomhed eller en butik. Skolen kan også hjælpe dig med dette, men det vil være dit eget ansvar, at du har en aftale med en butik, når du skal i praktik i løbet af uddannelsen. Her er der også mange muligheder, og du vil dermed også kunne vælge ud fra, hvilken by du gerne vil bo, studere samt arbejde i. 

Optagelse og adgangskrav som salgsassistent

For at begynde grundforløbet skal du opfylde følgende krav:

 • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende
 • Du skal have fået mindst 2,0 i karakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vurderes uddannelsesparat. Denne vurdering foretages af dine undervisere og studievejleder. 

Hvis du har en gymnasial uddannelse, opfylder du kravene til uddannelsen. 

Har du allerede landet en uddannelsesaftale med en virksomhed, har du også opfyldt kravene til uddannelsen. Du skal dog stadig have opfyldt din undervisningspligt. Tag kontakt til din uddannelsesinstitution, hvis du ønsker at vide mere om det og har spørgsmål til din situation. 

Dit fremtidige job som salgsassistent

Drømmer du om at arbejde i større, populære butikskæder, eller er du typen, der passer bedre i en mindre lokal butik, hvor du kan få lov til at specialisere dig i butikkens varer og udvalg? Det er helt op til dig! 

Som salgsassistent vil du typisk blive ansat inden for detailbranchen, hvor du kan få job i butikker, supermarkeder eller magasiner. Der findes et hav af muligheder, og det er derfor kun dig selv, der sætter grænserne. 

Du har også muligheden for at åbne din egen butik eller arbejde dig op, så du ender som leder eller butiksbestyrer. Salgsassistent er derfor en uddannelse, der åbner for mange muligheder for din fremtidige karriere. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12