Russisk sprog

Med en uddannelse i russisk sprog kan du tilbyde flere tværfaglige kompetencer i arbejdsmarkedet. Interesserer du dig for det russiske sprog, kultur og historie? Søger du en uddannelse med mange muligheder inden for sprog og formidling, turisme og undervisning? Så er en uddannelse i russisk sprog måske noget for dig.
Filtrer efter
Russisk
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Flere kategorier indenfor

En uddannelse i russisk sprog er en uddannelse der åbner mange døre

Du har måske overvejet hvordan en karriere indenfor sprog og formidling, undervisning eller turisme og medier ser ud. Måske tænker du, at der er et par specifikke uddannelser der fører til arbejde indenfor ovenstående brancher. Heldigvis er dette langt fra realiteten!

Med en uddannelse i russisk sprog kan du komme til at arbejde indenfor alle ovenstående brancher alt afhængig af hvordan dine interesser falder samt hvordan du vælger at tone din uddannelsesmæssige vej. Derudover er der forskellige typer af uddannelser, hvorfor der er uddannelsestyper for enhver smag, både hvis du er til det mere akademiske eller hvis du trives bedre i en mere praksisorienteret uddannelse. 

Hvorfor lige russisk tænker du måske?

Rusland er verdens største land og ligger både i Europa og Asien. Endvidere spiller lande som Rusland, Polen og Balkan en stor rolle for europæisk politik og kultur. Sproget tales og bruges af mennesker verden over og på tværs af brancher, hvorfor det professionelt er et nyttig sprog, særligt indenfor erhvervslivet og i turismebranchen. Hermed vil du stå stærkt på markedet og kunne søge attraktive jobs indenfor et bredt udvalg af brancher. Derudover kan løbende skifte retning i din karriere såfremt du ønsker at udforske en ny retning. 

Typisk indhold på uddannelser indenfor russisk sprog

Med en uddannelse i russisk sprog vil du undervises i områdets rige historie, kultur og dets forhold til resten af verden. Derudover kommer du til at arbejde med ældre historiske tekster såvel som mere morderne tekster, herunder poesi og noveller. Lingvistisk er en stor del af læren i russisk sprog, hvorfor du også opnår indsigt i områder som grammatik, oversættelse, lydlære og talefærdigheder. 

Forskellige uddannelsestyper indenfor russisk sprog

Du studerer typisk russisk sprog på universiteter landet over under bachelorbetegnelser som f.eks. Østeuropæiske studier (Københavns Universitet) eller Ruslandstudier (AU). Her findes også kandidatuddannelser du kan tage efterfølgende. Derudover har du mulighed for at kombinere din passion for sproget og kulturen med andre fag, hvilket er en måde hvorpå du kan sætte retningen for din videre karriere.Du kan søge støtte i form af SU under uddannelsen. 

Følgende er generelle adgangskrav der skal opfyldes hvis du gerne vil optages på en universitetsuddannelse med russisk sprog:

  • Adgangsgivende studentereksamen med et gennemsnit på mindst 6 (stx, hf, htx, hhx, eux) 

De specifikke adgangskrav er:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Yderligere et sprog: begyndersprog A eller fortsættersprog B
  • Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B

Alle fag skal være bestået.

Såfremt du foretrækker kortere, mere praksisorienteret og mindre akademiske udannelser, kan du med fordel overveje at tage sprogkurser eller tage på udlandsophold hvor du kan lære sproget i Rusland. Derudover kan du studere russisk sprog på gymnasiet eller som enkeltfag på f.eks. HF og VUC. Hvad angår studiet af russisk sprog som enkeltfag på HF eller VUC, vil du i de fleste tilfælde også kunne søge støtte i form af SU.

OBS: Vær omærksom på, at alt afhængig af hvilken uddannelsesmæssig retning du vælger, kan du skulle supplere med yderligere uddannelse eller lignende i forhold til fremtidigt arbejde. 

En uddannelse i russisk sprog kan altså skabe muligheder indenfor mange brancher, heriblandt turisme, medier, sprog og formidling, undervisning, medier, bistands- eller flygtningesektorer, som bl.a. tolk og indenfor erhvervslivet. Du opnår færdigheder på et bredt spektrum, hvilket gør dig til en attraktiv kandidat indenfor ovenfor nævnte brancher. Derudover har du mulighed for at arbejde globalt, hvilket i sig selv skaber flere og nye  jobmuligheder for dig.