Miljøteknolog - en uddannelse der bidrager til en bæredygtig fremtid

Vær med til at sikre miljøets fremtid. Bliv klædt på til at udvikle bæredygtige løsning og sikre miljøets fremtid. Kom forbi udviklingsprojekter i u-lande og nye miljøteknologier til forureningsundersøgelser, miljøplaner og bæredygtighed i landets kommuner.
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Reportage

Bliv miljøteknolog og vær med til at sikre miljøets fremtid

Som miljøteknolog kan du arbejde med alt fra udvikling af bæredygtige løsninger, til rapporter om miljøbelastning og rådgivning af virksomheder. Alt efter hvad du finder mest interessant, kan du arbejde på kontor, i laboratorium eller ude i felten. Lige meget hvilken retning du tager som miljøteknolog, vil du komme til at arbejde med fremtidens miljø løsninger og planer.

Hvad laver en miljøteknolog

Som miljøteknolog kommer du til at beskæftige dig med miljøforbedringer, bæredygtig udnyttelse af ressourcer og miljøteknologi.

En miljøteknolog bidrager med at finde ud af, hvordan en virksomhed minimerer energiforbruget og anverndes ressourcerne optimalt.

Det kan fx være via opgaver som:

  • Prøvetagning af jord, spildevand, grundvand
  • Kortlægning af virksomhedens miljøbelastninger.
  • Kemikaliestyring, klassificering af stoffer og substitution af farlige stoffer.
  • Planlægning og praktisk rådgivning i rådgivningsvirksomheder vedrørende håndtering af spildevand og affald.

Job som miljøteknolog

Som miljøteknolog bliver du kvalificeret til at indgå i mange forskellige typer af job, hvor miljøet er i fokus. Du kan fx finde job inden for produktion, udvikling, rådgivning, kontrol eller formidling.

Du kan komme til at arbejde i en bred vifte af virksomheder, som arbejder med miljøarbejde, eller du kan blive ansat som projektleder på mindre miljøprojekter, driftleder i spildevandsanlæg eller vand og varmekraftværker. Du kan fx arbejde med: 

  • Bæredygtighed
  • Kemikaliehåndtering – færre skadelige kemikalier
  • Affaldshåndtering

Ofte vil du sidde i sammenhænget mellem det omkringliggende miljø og arbejdspladsen, og på mindre arbejdspladser kan en miljøteknolog stå for miljøledelse og styring. 

Miljøteknolog uddannelsen

Miljøteknolog uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse på to år. Uddannelsen er en kombination af teori, praktisk arbejde i felten og i laboratoriet.

Du bliver uddannet til at varetage opgaver inden for miljøområdet, fx hvordan man planlægger og udføre miljøforbedringer, metoder til rensning af spildevand, samt jord og luft.

Du opnår viden inden for vand, jord, luft og industri. Derudover lærer du om miljøledelse, kommunikation, produktion, forsyning, rådgivning og forvaltning.

Gennem uddannelsen har du mulighed for at specialiserer dig inden for forskellige temaer gennem en valgfri del. Du skal også i gennem et praktikforløb, og et afgangsprojekt. Hele uddannelsen gøres så erhvervsrelevant som muligt, så du klar til at træde ud som miljøteknolog efter de to år.  

Du kan, som miljøteknolog, søge job i produktionsvirksomheder, forsyningsselskaber, rådgivende virksomheder, detailbutikker, statslige og kommunale institutioner eller miljøkontrollaboratorier.

Hvilke adgangskrav er der til miljøteknologi uddannelsen?

På uddannelsen er du SU berettiget, og for at søge optagelse, skal du have en følgende uddannelser:

  • Gymnasial eksamen (stx, hf, hhx eller htx), eux eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF), alle med kemi C og matematik C
  • En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen med kemi C og matematik C
  • En erhvervsuddannelse til elektriker 1+2, procesoperatør, eller mejerist samt kemi C og matematik D
  • En erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed suppleret med matematik C og kemi C

Alle krav skal være bestået, og hvis du ikke kan opfylde kravene, kan du tage supplering. Hvis du har en gymnasial uddannelse bag dig, kan du søge via både kvote 1 og 2. Har du en erhvervsuddannelse bag dig, kan du kun søge kvote 2