Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Bliv maskiningeniør

Tag en uddannelse som maskiningeniør og lær at inddrage samfundsmæssige, økonomiske og miljømæssige forhold i nye produkter!

Drømmer du om at arbejde med forskellige former for konstruktioner og design? Ønsker du at få en stor teoretisk viden og derefter omsætte den i praksis? Er du god til at lave beregninger, analyser og at planlægge? Så er en uddannelse som maskiningeniør måske den helt rigtige karrierevej for dig - Læs mere her!

Hvordan er maskiningeniøruddannelsen opbygget? 

Undervisningen på uddannelsen som maskiningeniør vil primært foregå som klasseundervisning, hvor der lægges stor vægt på problembaseret projektarbejde. Det problembaserede projektarbejde udspiller sig således, at de studerende arbejder med konkrete cases, som finder sted i reelle virksomheder. Undervisningen på uddannelsen vil veksle mellem teori og praksis viden, hvor du vil lære teoretiske begreber gennem case- og projektarbejde.  

På maskiningeniøruddannelsen arbejder den studerende både individuelt og i gruppearbejde. Gruppearbejdet vil som regel foregå i studiegrupper, som dannes ved starten af uddannelsen, hvor grupperne sammen vil arbejde med case- og projektarbejde. 

Som maskiningeniørstuderende vil du lære mange forskellige teoretiske begreber samt lære at inddrage og forstå problemstillinger. På studiet lærer du b.la. at inddrage samfundsmæssige, økonomiske og miljømæssige forhold i nye produkter - dermed vil man som maskiningeniørstuderende være med til at konstruere en grønnere fremtid. 

Hvad kan jeg arbejde med som færdiguddannet maskiningeniør? 

Som færdiguddannet maskiningeniør kan man sidde indenfor mange forskellige beskæftigelsesområder. Maskiningeniører er typisk beskæftiget inden for det tekniske område. Dette omfatter b.la. stillinger inden for områderne som produktudvikling, konstruktion, produktion, projektledelse, ledelsesopgaver eller kvalitetsteknik m.m. 

Færdiguddannede maskiningeniører kan også være med til at udvikle materialer og processer inden for produktion. Her består arbejdet b.la. i at vælge de bedst egnede fremstillingsmetoder for forskellige produkter og konstruerer eller indkøber udstyret til produktionen af b.la. maskiner eller værktøjer. Her består arbejdet for maskiningeniører også i at tage hensyn til arbejdsmiljøforhold samt forureningsproblemer. 

Som maskiningeniør kan man også være beskæftiget med projektering og planlægning. 

Hvilke egenskaber er gode at have som maskiningeniør? 

Det kan være en kompliceret og lang proces at undersøge forskellige uddannelser, for at finde den uddannelse, som passer til ens ønsker og fremtidsmuligheder. Det vil derfor altid være en god ide at opveje ens kvalifikationer i forhold til uddannelsens krav for at se, hvad dine fremtidige arbejdsgivere vil kræve og forvente af dig.

På maskiningeniøruddannelsen er det en stor fordel, at man har flair for matematiske problemstillinger, og at man har lyst til at sætte sig grundigt ind i dem. Herudover er det også en vigtig egenskab at være god til fysik eller være villig til at bruge tid på at lære det. 

Du vil på maskiningeniøruddannelsen modtage en stor teoretisk viden, og det er derfor en fordel, at du er dygtig til at omsætte din teoretiske viden i praksis. 

Kan jeg tage et udlandsophold undervejs på maskiningeniøruddannelsen?

Har du altid ønsket at læse dele af din uddannelse i udlandet? Så har du muligheden på maskiningeniøruddannelsen, hvor du kan tage i praktik i udlandet. Et udlandsophold er en god investering i din egen fremtid, da det giver et godt plus til cv’et. Derudover kan et udlandsophold også give dig en mulighed for at opbygge et godt internationalt netværk. 

Et praktikophold er obligatorisk på uddannelsen, og vil derfor give dig en god mulighed for at afprøve din teoretiske viden i praksis. På samme måde vil praktikopholdet give dig en mulighed for at opbygge et netværk uanset, om du tager praktikopholdet i Danmark eller i udlandet.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9