Hesteuddannelse

Højt til hest

Det muligt at uddanne sig til adskillige jobs omhandlende heste, hestepleje og ridning. Hesteuddannelser er et drømmestudie for mange, som er vokset op med heste eller altid har beundret det flotte dyr.
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

hesteuddannelse

Når du har besluttet dig for hvilken uddannelse med heste, du vil tage, er det næste skridt at tage stilling til hvilken en, der passer til dig, og hvilke opgaver du gerne vil ende op med at skulle udføre dagligt i dit professionelle liv.

Her på siden kan du læse mere om disse forskellige uddannelser:

 • Ridelærer
 • Berider
 • Hestemassør
 • Hestemanager
 • Fysiurgisk hesteterapeut
 • Dyrelæge

Ridelærer

Drømmer du om at lære, hvordan man lærer andre at ride? Så overvej at uddanne dig til ridelærer og eventuelt berider senere hen.

For at du kan blive ridelærer er det vigtigste selvfølgelig at du er god til at ride og kender teknikkerne i de forskellige stilarter inden for ridning. Du vil dog blive uddannet og trænet yderligere i de forskellige discipliner og stilarter.

Som ridelærer får mulighed for at undervise elever på rideskoler i hele landet, Team Danmarks elite klasser i folkeskoler, arbejde med talentudvikling, på efterskoler eller lignende. Uddannelsen baner også vej for at tage berideruddannelsen efterfølgende.

På ridelærer-uddannelsen vil du få indblik i:

 • Undervisningsmodeller
 • Dressur
 • Spring
 • Sygdomslære
 • Rideskoledrift
 • Uddannelse af ungheste

Berider

En berideruddannelse er en forlængelse af ridelærer uddannelsen og tager yderligere 3 år.
Det er ikke alle, som har færdiggjort ridelærer/ridetræner uddannelser, som kan komme ind på berider uddannelsen. Det er nemlig kun de bedste elever, der bliver optaget.

Som berider får man, udover at træne øvede konkurrenceryttere, mulighed og erfaring med at tilride heste. Derudover er der også mange beridere, der oplærer andre ridelærere og trænere.

Hvis du vil vide mere om berider uddannelser, skal du kontakte den uddannelsesudbyder, du er interesseret i.

Hestemassør

Hvis du vælger at læse til hestemassør, lærer du at lokalisere problematiske områder på hesten samt at forbedre dem ved hjælp af massage og udstrækning. Hestemassører fungerer ofte i konsulentlignende stillinger, hvor de hjælper andre ejere med deres heste.

På uddannelsen, som ofte foregår deltid, lærer du hestens anatomi at kende: muskellære, skeletlære, ledlærer, sener og ledbånd, osv. Derudover bliver du i stand til at udføre forskellige slags massager på hesten – både en mere generel version, men også specialmassage, som kan afhjælpe med specifikke problemer.

Derudover vil du på de fleste uddannelser også lære mere om en hests smerte punkter, stress punkter og triggerpunkter, samt lære at skrive journal. Denne viden vil gøre dig i stand til at yde en vigtig service, som vil blive værdsat af hesten og hestens ejer.

Hestemanager

På en hestemanager uddannelse lærer du, hvordan du dagligt skal kunne arbejde med heste på de fleste fronter, som er nødvendige. Derfor vil du blive uddannet i alt fra foder, til træning, til sygdomme, så du kan arbejde med hestens trivsel på den bedst og mest professionelle vis.

Du vil lære om, hvordan heste skal passes, og hvilke daglige rutiner der foregår. Derudover vil du også blive undervist i, hvordan man vedligeholder de fysiske rammer for hesten bl.a. boksene, folde, hegn og sadler, hovedtøj og andet udstyr.

Som led i din uddannelse til hestemanager vil du blive undervist i ridning af en professionel.
Uddannelsen varer 3-4 år i alt og består som oftest primært af praktik og enkelte skoleforløb.

Fysiurgisk hesteterapeut

Som fysiurgisk hesteterapeut lærer du at bruge massage, kranio sakral terapi samt ledmobilisering til heste. Derudover får du også indblik i andre terapiformer som akupunktur, førstehjælp, tandlære og ernæring.

Uddannelsen tager 17 måneder, hvor du i gennemsnit skal deltage i kurser en gang om måneden og efterfølgende lave praktiske og teoretiske øvelser og opgaver derhjemme.
Disse teknikker bliver grundigt gennemgået, så du lærer kan opnå de rette kompetencer både teoretisk og praktisk.

Dyrlæge med speciale i heste

For at blive dyrlæge med speciale i heste, skal du tage en bachelor og en kandidat i veterinærmedicin. Det eneste sted, du kan uddanne dig til dyrlæge, er derfor på Københavns Universitet.

Her tager en bacheloruddannelse 3 år og den efterfølgende kandidat tager 2 år.
Du vil i løbet af studie stifte grundigt kendskab til undersøgelse af dyr, sygdomslære, diagnosticering og efterfølgende medicinsk behandling eller operation.
Derudover får du også et bredt indblik i forebyggelse af sygdomme, fødevarekontrol og -kvalitet, medicinudviklling, velfærd og miljøhygiejniske funktioner.

På den sidste del af uddannelse kan du specialisere dig i heste og veterinærarbejde inden for hestepraksis.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12