Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Bliv grafisk designer i Aarhus!

Som uddannet grafiker kan du arbejde og have mange forskellige typer af titler. Alt efter hvilken uddannelse og specialisering du vælger, kan du komme til at arbejde med alt fra fysisk tryk, til digitale magasiner og film. Med en uddannelse i grafisk design lærer du at forstærke budskaber ved at bruge visuelle udtryk – på den måde ved du hvordan man bedst fungerer når der skal kommunikeres visuelt.

Tag en uddannelse i grafisk design i Aarhus

Ved at tage en uddannelse i grafisk design, opnår du kompetencer indenfor kreativ visuel kommunikation i alle dets former. Du lærer at researche og analysere design, og hvordan du afgøre hvilket design der passer bedst til platform og målgruppen du skal kommunikere med.

Grafisk design handler overordnet om, hvordan du kommunikere bedst muligt gennem visuel design. Du lærer altså hvordan du forstærker budskaberne ved hjælp af visuelle budskaber. Og du får en forståelse for, hvordan man udvikler sammenhængende visuelle identiteter. Det er altså ikke bare enkelte billeder eller logoer, men samlede grafiske udtryk.

På uddannelsen lærer du også om tekst, og hvad forskellige typografier og fonte betyder for tekstens visuelle udtryk. Du lærer også at skabe balance mellem tekst og billeder.

Som grafisk designer må du have en sikker form- og farvesans, fantasi og gode samarbejdsevner. Derudover, hvis du ønsker at arbejde som illustrator, skal du have talent for at tegne.

Hvor arbejder en grafisk designer?

Som færdiguddannet grafiker, kan du have mange forskellige titler. Du kan fx få job som grafisk designer, layouter, illustrator, bogtilrettelægger eller webdesigner, typisk i den kreative branche.

Du kan fx arbejde på:

  • Designbureauer
  • Interne grafiske afdelinger
  • Reklamebureauer
  • Webbureauer
  • Aviser
  • Forlag
  • Tegnestuer

Som grafisk designer, vil dit typiske arbejdsområde ofte være udkast til alle slags trykt materiale, symboler, skilte, udstillinger, bøger, aviser mv. Eller den mere digitale del, som er design og grafik til film, reklame, tv og hjemmesider.

En typisk arbejdsproces, vil måske starte med, at du taler med en kunde om, hvad der skal fremstilles, hvad budskabet skal være, hvilket udtryk der ønskes, hvilken målgruppe der skal rammes mv. Du skal altså først og fremmest forstå kundens ideer, men også bruge din faglighed, til at gøre produktet brugbar, for den målgruppe der skal rammes. Ud fra de fastsatte rammer, laver du udkast til kunden, som skal godkendes. På den måde, arbejder du ofte både som projektleder på opgaven, men er også praksis, i og med at du sidder med de grafiske design- og produktionsopgaver.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Århus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Relaterede kategorier