Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Geografi enkeltfag er vejen til dit drømmestudie!

Synes du, at klima, naturkredsløb og befolkningsforhold er spændende? Og skal du samtidig have geografi for at kunne komme ind på dit drømmestudie? Så er geografi enkeltfag en rigtig god mulighed for at forene interesse med praktikalitet. 

Udover at blive undervist i ovenstående og mere til, så lærer du også at gøre brug af geo-data på geografi enkeltfag på c-niveau. Du undervises i følgende områder: 

  • Vejrforhold og klima
  • Energistrømme og naturkredskløb
  • Naturbetingede ressourcer, produktion og teknologi
  • Befolknings- og erhvervsforhold

Geografi enkeltfag

Det lærer du på geografi enkeltfag

Når du følger undervisningen på geografi enkeltfag får du kendskab til faglige analyseværktøjer, ligesom du lærer at bruge et passende fagsprog. Du lærer ligeledes at opstille enkle problemstillinger, der er funderet i geografien. Når du lærer at arbejde med geofaglige spørgsmål, lærer du også at reflektere over naturvidenskabernes og teknologiens rolle i vores aktuelle samfundsudvikling. Du lærer således at sætte lokale natur- og samfundsmæssige forhold ind i både regionale og globale sammenhænge. 

Sådan foregår undervisningen på geografi enkeltfag

Undervisningen på geografi enkeltfag er normeret til at vare 1 år, hvor faget er så fordelt over et vist antal af undervisningsgange. Dette antal afhænger lidt af det enkelte uddannelsessted, så tal med det du ønsker optagelse på for svar. 

Når du læser geografi enkeltfag undervises du på et hold med de samme andre mennesker. Du vil typisk skulle lave et vist antal projekter i løbet af undervisningen, ligesom du formentlig også skal aflevere nogle projekter. 

Sådan bliver du optaget på geografi enkeltfag

For at blive optaget på geografi enkeltfag skal du kunne imødekomme en række både personlige og faglige optagelseskrav. Du bedømmes således ud fra følgende, når du søger optagelse på geografi enkeltfag:

  • Du skal have faglige kvalifikationer svarende til afsluttet 9. eller 10. klasse
  • Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve samt både mundtlige og skriftlige prøver. 
  • Du skal have ude af folkeskolen i mindst ét år. 
  • Du skal til en samtale med en studievejleder, der vurderer om  du er klar til at blive optaget på de fag du ønsker

Det koster det at læse geografi enkeltfag

Når du læser et enkeltfag er der egenbetaling. Det gælder også geografi enkeltfag, og det koster mellem 500 og 1000 kr. at følge undervisningen i et år. Tjek med det specifikke uddannelsessted for den rigtige pris. Samtidig er uddannelsen SU-godkendt, og er du over 25 år, kan du søge om SVU. 

Geografi enkeltfag som fjernundervisning

Hvis du godt kunne  tænke dig at supplere din geografiundervisning på dine præmisser, så er det oplagt at følge geografi enkeltfag som fjernundervisning. Her kan du nemlig tilgå undervisningen både hvor og hvornår du vil. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7