Eventkoordinator med EUX
-
Flere byer (4)
-
Holdundervisning
-
4 år
Bliv klar til EUX
-
Slagelse
-
Holdundervisning
-
0,5 år
Bliv eventkoordinator og vær torvholder på events og fester
Kunne du tænke dig en kreativ uddannelse, hvor du lærer at planlægge og faciltiere events og fester? Vil du være med til at bringe nye idéer til livs og hjælpe kunder med at få lige præcis det event, de drømmer om? Som eventkoordinator skal du holde mange bolde i luften, men du får samtidig også et job, hvor kreativitet, planlægning og service er omdrejningspunktet.
Hvad laver en eventkoordinator?
Som eventkoordinator arbejder man med at planlægge og arrangere events. Disse events kan f.eks. være koncerter, bryllupper eller fødselsdage. Du arbejder ud fra kundens behov og sørger for at kunne får skabt lige præcis det event, kunden har i tankerne. Derfor lærer du på eventkoordinator uddannelsen alt om økonomi, kontrakter og bookinger.
Som færdiguddannet eventkoordinator kan du f.eks. komme til at arbejde i pr-bureau, forlystelsesparker, hoteller og feriecentre. Ligegyldigt hvor du får arbejde, vil du som eventkoordinator være specialist i at planlægge og arrangere events, som opfylder kundens behov. Derfor er det også vigtigt, at man som eventkoordinator bliver god til kundekontakt og værtsskab.
Hvordan bliver jeg eventkoordinator?
Uddannelsen til eventkoordinator er en erhvervsuddannelse. Derfor kan du uddanne dig til eventkoordinator på erhvervsskoler rundt om i Danmark.
Hvor længe varer uddannelsen?
Uddannelsen til eventkoordinator varer typisk 3-4 år.
Hvordan er uddannelsen bygget op?
Eventkoordinator uddannelsen er bygget op som en klassisk erhvervsuddannelse omkring et grundforløb og et hovedforløb. Uddannelsens grundforløb varer ca. 20-40 uger og foregår udelukkende på skolen. Uddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik og skoleforløb.
I løbet af dine skoleforløb vil du blandt andet undervises i:
- Eventudvikling
- Salg og service
- Eventplanlægning
- Eventgennemførelse
Du vil desuden opleve fag som dansk, engelsk, samfundsfag, informationsteknologi og erhvervsøkonomi.
I løbet af dit praktikforløb vil du prøve at benytte din nye faglige viden i praksis i en virksomhed.
Du slutter hele uddannelsen af med en fagprøve.
Vil du vide mere om erhvervsuddannelsers opbygning? Læs alt hvad du bør vide om erhvervsuddannelser lige her.
Hvilke adgangskrav er der?
For at blive optaget på eventkoordinator uddannelsens grundforløb skal du have afsluttet din 9. eller 10. klasses folkeskoleeksamen. Du skal desuden som minimum have opnået karakteren 02 i dansk og matematik til din afgangseksamen.
For at gå videre på uddannelsens hovedforløb skal du have bestået følgende fag med en gennemsnitlig karakter på mindst 02:
- Dansk C
- Engelsk C
- Erhvervsøkonomi C
- Afsætning C
- Informationsteknologi C
Hvad skal man kunne for at tage en uddannelse til eventkoordinator?
Eventkoordinator uddannelsen henvender sig til dig, som godt kan lide at være kreativ og som godt kan lide at planlægge og organisere opgaver. Du skal kunne lide at arbejde sammen med andre mennesker og være serviceminded. Som eventkoordinator er det dig, som koordinerer og planlægger og derfor skal du kunne lide at have mange bolde i luften på samme tid.
Hvor kan jeg få job som eventkoordinator?
Som færdiguddannet eventkoordinator kan du blive ansat i pr-bureau, eventbureau, rejsebureau eller reklamebureau eller på restauranter, hoteller og forlystesescentre. Med andre ord er der masser af muligheder for at skabe lige præcis den karriere, du drømmer om, indenfor eventkoordination.
Får man SU og elevløn?
Du kan søge om SU, så snart du fylder 18 år. Så snart du får en uddannelsesaftale om praktikforløb på plads med en virksomhed kan du desuden også begynde at modtage elevløn både i praktikperioden og i skoleforløb på hovedforløbet. Elevlønnen ligger typisk mellem 9.500-12.500 kr. om måneden til at starte med.