EUD

Tag en erhvervsuddannelse online

Med en EUD får du en uddannelse der fokuserer på dine evner, og det du brænder for. EUD spænder bredt mellem 106 uddannelser, og med over 300 trin eller specialer.
Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

EUD – Tag en erhvervsuddannelse online

Ønsker du at tage en uddannelse der retter sig direkte mod et erhverv, så skal du tage en erhvervsuddannelse, eller EUD-uddannelse. Drømmer du samtidig om, at kunne tage den i dit eget tempo, hvor du ikke nødvendigvis behøver dukke op til undervisning i et klasselokale hver dag – så kan en online EUD uddannelse være lige dig.

EUD

Hvad er EUD?

EUD står for erhvervsuddannelse, en praktisk uddannelse der retter sig mod et erhverv. Du finder 106 forskellige uddannelser, som alle er erhvervsuddannelser, og under disse er der over 300 trin eller specialer du kan vælge imellem. Med en EUD tager du en uddannelse som veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik.

En EUD kan deles ind i fire hovedområder:

  • Omsorg, sundhed og pædagogik

  • Kontor, handel og forretningsservice

  • Fødevarer, jordbrug og oplevelser

  • Teknologi, byggeri og transport

*Vær dog opmærksom på, at ikke alle områder kan tages som et online forløb.

Du kan begynde på et EUD forløb lige efter folkeskolen – eller senere hen i livet, hvis du finder ud af, at det er det, du gerne vil.

Når du er færdig med din EUD uddannelse kan du søge som faglært, eller læse videre på en videregående uddannelse. Du kan også vælge at tage din erhvervsuddannelse med EUX, således får du en erhvervsfaglig studentereksamen.

Vil du have en EUD hue? Se alle muligheder for en EUX her.

Hvem kan tage en EUD?

Man kan begynde på en EUD på flere måder, alt efter hvilken alder du har, og din uddannelsesbaggrund. Lige meget om du kommer direkte fra folkeskolen eller har været ude i et par år, så kan en erhvervsuddannelse være en god vej for dig. I sidste ende, er det har en betydning, hvad du gerne vil arbejde med på den anden side af din EUD forløb.

Direkte fra folkeskolen eller senest året efter

Hvis du gerne vil hurtig ud i erhvervslivet, kan du tage en EUD uddannelse direkte fra folkeskolen. Efter 40 uger er du klar til en elevplads, fra du starter på dit EUD grundforløb.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, er det normalt at du starter på EUD grundforløbets 1. del, der varer i 20 uger – hvilket svarer til et halvt skoleår. Her vælger du ét af de fire hovedområder: Omsorg, sundhed og pædagogik, kontor, handel og forretningsservice, fødevarer, jordbrug og oplevelser eller teknologi, byggeri og transport.

På det første halve år af dit EUD forløb, får du undervisning i den fagretning du har valgt. En fagretning er et tema, der retter sig mod en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Efter det halve år vælger du et hovedforløb, på EUD grundforløbets 2. del, der også varer 20 uger. Når du har gennemført grundforløbets 2. del, starter du på uddannelsens hovedforløb.

For at starte på grundforløbet skal du opfylde følgende adgangskrav:

  • Du skal have afsluttet folkeskolen eller have modtaget tilsvarende undervisning.

  • Du skal have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.

  • Du skal være vurderet uddannelsesparat til erhvervsuddannelse.

EUD uddannelsen kræver altså et vist niveau af danske og engelsk, som du sagtens kan tage som supplering hvis du mangler fagene med et højt nok snit.

Under 25 år

Er du under 25 år, men er det flere år siden du er gået ud af folkeskolen, så kan tage en erhvervsuddannelse og blive klar til en elevplads på 20 uger. På den måde kan du få lov til at springe første grundforløb over, og komme hurtigt videre ind i erhvervslivet.

EUD online

Drømmer du om at tage en EUD uddannelse online? Her på siden finder du de EUD uddannelser du kan tage online. Her foregår hele grundforløbet som fjernundervisning, der giver adgang til at studere, når og hvornår det passer dig frem mod eksamen.

En EUD online har sine fordele, da den er langt mere fleksibel, samtidig med at du får den høje faglighed og ambitionsniveau. Med en EUD online får du Mulighed for at tilrettelægge din studietid, så det passer ind i din hverdag - dog er det ikke alle typer erhvervsuddannelser du kan tage som online.

Vil du læse mere om EUD? Og hvilke uddannelser du kan vælge. Se dem her.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7