Find din uddannelse i eSport

Er du gamer?. Når du dyrker eSport tilegner du dig blandt andet viden og kompetencer inden for samarbejde, kommunikation og organisation. 
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3
Annoncer

eSport - Sport på en helt ny måde

eSport handler om at konkurrere i computerspil som fx. CS:GO og LOL. Det er en voksende industri med store turneringer både herhjemme og i udlandet. I takt med, at sporten bliver mere populær, er der en stigende efterspørgsel efter eSport uddannelser, der henvender sig til gamere. eSport handler nemlig langt fra kun om at spille LOL og CS:GO. Når du dyrker eSport tilegner du dig blandt andet viden og kompetencer inden for samarbejde, kommunikation og organisation. 

Som gamer udvikler du færdigheder inden for strategi, teamwork og ledelse. Du opnår viden inden for kommunikation, sprog, spilforståelse og organisation. Når du spiller computerspil lærer du ikke mindst at samarbejde med andre samt analysere og reflektere over din egen performance.  

I løbet af din uddannelse vil du få mulighed for at deltage i diverse turneringer med dine medstuderende og holdkammerater. Det er vigtigt, at du får mulighed for at træne de kompetencer, som du lærer i undervisningen, i praksis. 

eSport - Sport på en helt ny måde

Praktisk information om uddannelsen

Der findes en række muligheder, hvis du kunne tænke dig en uddannelse inden for eSport og gaming. Du kan blandt andet studere eSport som et fag eller linje på en ungdomsuddannelse, på et højskoleophold eller ved at tage et kursus i gaming. 

Højskoler med fokus på eSport og gaming

Et højskoleophold i eSport er til dig, der er i gang med eller overvejer at tage et sabbatår. Du er en ambitiøs gamer, men vil gerne bruge mere tid på at dygtiggøre dig og lære fra de bedste undervisere.

Nogle højskoler har specialiseret sig inden for eSport og gaming. Her modtager du undervisning og træning i strategi og spilforståelse, kommunikation, deltage i turneringer m.m.

Du vil blive undervist af kompetente og dygtige undervisere, der har erfaring med gaming. Du vil samtidig være omgivet af mennesker, der deler samme interesse for eSport og gaming som dig, så I kan udveksle erfaringer og tips med hinanden. I kan samtidig dyste og konkurrere mod andre hold både nationalt og internationalt. Det er en vigtig del af eSport, at du kan indgå i teams og samarbejde, hvorfor dette også vil være et væsentligt fokus i undervisningen. 

Nøglen til succes i eSport handler om godt samarbejde og teamwork

eSport er ikke fysisk krævende som atletik eller fodbold, men det er alligevel nødvendigt at gamere holder sig i god form og spiser sundt. Derfor vil du også blive undervist i ernæring, fysisk træning og idrætspsykologi, så du kan lære mere om, hvad det kræver at præstere optimalt som professionel gamer. 

eSport som led i en ungdomsuddannelse

Skal du vælge ungdomsuddannelse, og er du meget interesseret i gaming og eSport? I dag er der mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med linjefag i eSport.

Der findes flere ungdomsuddannelser, der har oprettet fag eller linjer i eSport. Her kombineres undervisning i strategi og taktisk forståelse med erhvervsøkonomiske fag som afsætningsøkonomi, oplevelsesøkonomi og organisationsteori. Du vil desuden lære om eventskabelse og i praksis arbejde med at skabe events og eSport-turneringer for gamere. 

Økonomi

Tager du ungdomuddannelse, kan du modtage SU, hvis du er fyldt 18 år. 

Vil du lære om eSport på et højskoleophold, skal du selv finansiere din uddannelse. Du kan læse mere om de konkrete priser for et ophold her.