Filtrer efter
Transport
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1
Annoncer

Artikler fra Transport

Populære steder

Reportager indenfor Transport

Taxachauffør

Bliv Taxachauffør

Med uddannelsen som taxachauffør vil du opleve ekstremt fleksible arbejdstider, hvor du vil have megen personlig frihed. Som Taxachauffør vil du ofte få muligheden for selv at vælge om du ønsker dags-, natte-, hverdags- eller weekendvagter, og dit kontor vil være 4-hjulet. 

Som taxachauffør får du derfor stor mulighed for at strukturere dine egne vagter på ethvert tidspunkt af døgnet, og grundet dette er der derfor også mange, som bruger uddannelsen som et supplement og ekstraarbejde til at tjene lidt ekstra penge. 

Forventninger til jobbet

Når du arbejder som almen taxachauffør, vil du typisk være ansat hos en vognmand, som ejer en eller flere taxier, som kaldes hyrevogne. Her vil du typisk indgå i et team med andre chauffører og administrative medarbejdere. 

Der er en række forskellige forventninger til jobbet som taxachauffør. Der er en forventning om, at du er punktlig, og overholder de tidsplan, som du har valgt. Jobbet som taxachauffør er fleksibelt, men du skal stadig være indstillet på, at der kan være skiftende mødetider samt eventuelt natte- og weekendarbejde. Som chauffør er det kun et plus, hvis du er god til at kommunikere med mange forskellige mennesker, eftersom du vil have tæt kontakt med andre mennesker. Her vil du ofte komme i snak med dem under køreturen, og dette skal du være forberedt på.

Høj jobsikkerhed og mange muligheder

Med en uddannelse som taxachauffør vil du træde ind i en branche, som inden for den kommende årrække vil opleve en endnu højere efterspørgsel på chauffører. Du vil derfor opleve efter endt uddannelse at træde ind på et arbejdsmarked, hvor du har gode muligheder for at finde arbejde straks.  

Herudover vil du opleve mange muligheder for at bygge videre på uddannelsen, hvis du ønsker dette. Du kan eksempelvis videreuddanne dig inden for befordring af bevægelseshæmmede eller tage et vognmandskursus. Ønsker du ikke at videreuddanne dig efter endt uddannelse, kan du også gå direkte i job som taxachauffør eller limousinechauffør, hvor du eventuelt kan komme til at køre repræsentations- eller bryllupskørsel.  

Uddannelsen

Uddannelsen som taxachauffør er delt op i to trin, og er et relativt kort kursus. Det første trin er kvalifikationsuddannelsen, som har en varighed på 10 dage. Det afsluttende trin har en varighed på 5 dage, og den komplette taxachauffør uddannelse har derfor en samlet varighed på 15 dage. Her bør man være opmærksom på, at uddannelsens varighed kan variere med et par dage - alt afhængigt af, hvor du tager uddannelsen henne.  

Adgangskrav

For at blive godkendt til uddannelsen som taxachauffør, skal man opfylde nogle specifikke adgangskrav. 

Adgangskravene til uddannelsen er, at man skal:

  • Som minimum være fyldt 21 år. 
  • Have haft et alment kørekort i minimum 3 år, og her gælder det fra den dato, som der står på dit udstedte kørekort. 
  • Opfylde trafik-, bygge- og boligstyrelsens krav til straffeattest og helbred. 
  • Kunne tale og forstå dansk som minimum er svarende til dansk niveau 2. 

Priser

Overvejer du at tage uddannelsen som taxachauffør, så skal du være opmærksom på, at det er en selvbetalt uddannelse. Uddannelsens pris er meget forskellig, og det afhænger af dit uddannelsesniveau samt arbejdssituation. Er du eksempelvis ledig med ret til jobrettet uddannelse, så vil uddannelse være gratis, men hvis du er i job, og ikke har nogen uddannelse, så vil uddannelse koste dig omkring 1860 kroner. 

Du bør derfor være opmærksom på dette, når du overvejer at tage uddannelsen som taxichauffør. Prisen vil også variere lidt alt efter, hvor du vælger at tage uddannelsen henne.