Ann Karma Wessel, Student på HF for ordblinde

ann

”Det er med målet for øje, at jeg får min ekstra power.”

Ann Karma Wessel er en af de kursister, der ved hvad hun vil med sin uddannelse og sit liv.

Ann er uddannet klinikassistent. En uddannelse som normalt tager 3 år, men for Ann tog det mere end det dobbelt. Under uddannelsen fik hun to børn og var desuden udfordret af sin ordblindhed. Men hun kæmpede sig igennem uddannelsen og er i dag stolt over, at hun holdt fast og var disciplineret nok til at komme i mål.

På trods af dette kunne hun mærke, at hun ikke ville trives som klinikassistent på den lange bane. Hun var ikke i mål. Ann kunne mærke, at hun var for selvstændig til at være klinikassistent resten af livet. ”Jeg kunne sagtens være assistent i de næste 40 år, men jeg ved bare, at jeg ville være ret ulykkelig. Når man skal være på arbejdsmarkedet i så mange år, så kan man lige så godt tage en uddannelse, der gør en lykkelig i sidste ende.”

Ann tog derfor en beslutning om at starte forfra. Om at prøve noget nyt. Om at gå efter det hun kunne mærke, var det rigtige for hende. Med en vilje i top begyndte hun, i en alder af 30 år, på HF for ordblinde.”På Vestegnen HF & VUC er det ikke for sent at starte forfra. Her møder man kursisterne der, hvor de er i livet. Det er dog lidt pinligt at sige, at jeg studerer HF, når jeg er i 30’erne. Men når jeg forklarer hvorfor, gør det at flere reflekter over det og selv tager initiativ til at dygtiggøre sig.”  HF-uddannelsen har Ann været utrolig glad for og den har givet hende nogle gode redskaber og ikke mindst den rette tid, til at fokusere på de enkelte fag.

Studenterhuen fik hun i sommers og nu ser hun tilbage på nogle gode år, hvor presset og lektierne har været godt afstemt og hvor hun har oplevet stor forståelse fra lærernes og vejledernes side omkring hendes situation og udfordringer. Ann lider af PTSD og følte nogle gange at det hele kunne blive for meget, men på Vestegnen HF & VUC oplevede hun, at folk var gode til at acceptere de forskellige personlige behov.”Det kan jeg virkelig godt lide ved det her VUC. Så længe du viser at du godt vil uddannelsen og du selv er imødekommende, så finder man en løsning i de perioder, hvor det hele er lidt svært. Åbenhed og snakke med studievejledere og lærere fører altid til løsninger ift. det enkelte problem, man kan stå i. Det har virkelig betydet meget for mig og uden den støtte, havde jeg ikke været, hvor jeg er nu. Man prøver her at skabe de bedste forudsætninger for kursisterne ved opbakning og støtte gennem studiet.”

Ann tager nu enkeltfag, da hun har et ønske om at forbedre sig i et enkelt fag, som ikke gik helt som ønsket i sommers. Hun værdsætter forsat at være i et miljø med voksne kursister, der lige som hende selv, er ambitiøse og engageret ift. deres uddannelse og mål i livet. Ann drømmer om at læse til psykomotorisk terapeut. En uddannelse der tager yderligere 3,5 år. Skulle denne drøm briste er der naturligvis en plan B, som vil gøre hende lige så glad. For det vigtigste for Ann er at følge drømmen. ”Det er med målet for øje, at jeg har fået min ekstra power.”Ann appellerer til at flere bør følge deres drøm – også selvom det kræver en periode på SU.



Læs mere om Vestegnen HF & VUC

Vil du vide mere?


Få information

Kom I kontakt med Vestegnen HF & VUC
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.