”Danske talenter, der tænker nyt og anderledes er eftertragtede”

Studerende ved International Recruitment Forum

Interview med Niels Ellegaard, School Career & Alumni Coordinator, César Ritz Colleges Switzerland

”Danske talenter, der tænker nyt og anderledes er eftertragtede”

Drømmer du om at blive morgendagens leder i den internationale hotel- og restaurationsbranche? Så er de schweiziske hotelskoler et oplagt bud på et stærkt trinbræt til din drømmekarriere. 

Vi har talt med Niels Ellegaard, der på tredje år arbejder som School Career & Alumni Coordinator ved Swiss Education Group. Han startede ved HIM Hotel Institute Montreux og er i dag ved César Ritz Colleges Switzerland i Brig. Her hjælper han blandt andet danske studerende med at skabe deres karriereplan og finde de rette internships og ikke mindst det første job i en spændende karriere. 

Bag sig har han mere end 10 års erfaring inden for Executive Search samt headhunting og har blandt andet startet rekrutteringsfirmaet SAM Headhunting op i Schweiz, hvor han har boet siden 1993.

Hvordan oplever du, det er at være dansk studerende ved César Ritz Colleges Switzerland?

”Det er jo en gave i sig selv at være en del af et internationalt miljø med 10, 20, 30 og måske endda op til 40 forskellige nationaliteter. Med de forskellige specialiseringer på skolerne inden for Swiss Education Group får du også en unik uddannelsesmulighed, der ikke rigtigt findes tilsvarende i Danmark. Og så har alle vores skoler jo fantastiske beliggenheder i Schweiz.

Der er ikke mange danske studerende, men det oplever jeg som en fordel, da de så hurtigt engagerer sig og danner netværk på tværs af de forskellige nationaliteter. Det er en positiv erfaring og en stærk kompetence i forhold til deres senere karriere i branchen.

Derudover oplever vi, at de danske studerende såvel som de øvrige skandinaviske studerende er meget vellidte og hurtigt tager ansvar. I en længere periode har vi blandt andet haft en dansk formand for elevrådet, og generelt er de danske studerende meget motiverede.”

Hvilke fordele får danske studerende ved at vælge César Ritz Colleges Switzerland?

”En bacheloruddannelse fra César Ritz Colleges Switzerland eller en af de andre skoler i Swiss Education Group giver dig et godt udgangspunkt for en international karriere med mange muligheder. Det er en industri og branche, der vokser hurtigt og er i konstant forandring.

Fremtidens kunder er jo ikke nødvendigvis dig og mig. Derfor er der rift om unge mennesker, der tænker nyt og anderledes. Det betyder, at du allerede meget tidligt i din karriere kan få et job med meget ansvar, og hvor du virkelig gør en forskel. I rekrutteringssammenhænge oplever jeg også, at de danske studerende er efterspurgte og hurtigt falder til i nye miljøer.”

Citat om efterspørgsel på danske kandidater i hospitality branchen

Hvordan er rekrutteringsprocessen for danske studerende, når de skal finde internships og deres første job efter afsluttet uddannelse?

”Jeg møder typisk de studerende, når de har været ude i deres andet internship og er i gang med de sidste akademiske semestre på skolen i Brig. De har således i hvert fald et års erfaring bag sig. Her er det så min opgave at hjælpe dem med at lave en karriereplan ud fra deres ønsker til virksomheds- og jobtype samt sprog og location. I den forbindelse er krav til visa også en del af overvejelserne.

En væsentlig del af rekrutteringsprocessen er fokuseret på vores ’International Recruitment Forum’. Det er en eksklusiv karrieremesse af to dages varighed, hvor kun studerende og alumni fra Swiss Education Group har adgang. Messen afholdes i marts og i oktober, hvor der på første dag er fokus på studerende, der skal finde deres første job. På anden dag rettes fokus mod internships.

På karrieredagene kan du som studerende møde repræsentanter fra førende hotelkæder fra hele verden. Forinden vil du have adgang til at søge ledige stillinger via en særlig karriereside, hvorefter du kan blive udtaget til interview på selve messen.

Foruden karrieremesserne modtager vi løbende forespørgsler fra hoteller i vores netværk, der har ledige stillinger. Hvad enten der er tale om rekrutteringsforløb i forbindelse med karrieremessen eller de løbende forespørgsler, hjælper mine kollegaer og jeg de studerende med CV, cover letter, forberedelse til interview og så videre.”

Hvordan ser jobmulighederne ud efter afsluttet uddannelse?

”I dag er det mere end seks ud af ti, der har underskrevet kontrakt allerede før, de står med deres bachelorbevis. Blandt dem ser vi fire overordnede retninger:

  • Leadership- og management programmer ved de store hotelkæder
  • Entry level eller supervisor jobs ved de store hotelkæder i USA med et J1 visa
  • Entry level eller supervisor jobs – primært i Europa og i Asien
  • Et tredje internship – særligt for dem, der søger job inden for HR, marketing etc.

Det er omkring en fjerdedel, der får en af de eftertragtede pladser i de anerkendte leadership- og managementprogrammer. Ved Starwood er der eksempelvis omkring 600 ansøgere til 20 stillinger. Ved disse programmer er ansættelsesprocessen ofte meget fast, hvor vi går ind og hjælper i de forskellige faser.

Generelt er skandinaviske studerende som nævnt eftertragtede, og lige nu har vi eksempelvis en tidligere dansk studerende, Casper Jakobsen, der i dag er Corporate Leadership Trainee ved Hyatt Regency Mainz i Tyskland.

Overvejer du et ophold i USA med et J1 visa, skal du være opmærksom på, at selve visummet koster omkring 1800 dollars. Derudover skal arbejdspladsen hjælpe i selve processen med at få visummet. Vi går naturligvis også ind og hjælper undervejs.”

Hvad er dit bedste råd til danske studerende, der overvejer César Ritz Colleges Switzerland?

”Kom herned og besøg os til vores Åbent Hus arrangementer. Mulighederne inden for Swiss Education Group er mange, og hver skole har sine specialiseringsmuligheder. Det allerbedste afsæt for at vælge den rette skole og uddannelse for netop dig er derfor at komme herned og opleve skolerne på egen hånd.”Læs mere om Swiss Education Group
Læs mere om César Ritz Colleges

Vil du vide mere?