Sine Hornbæk, EUX

En sundhedsfaglig studentereksamen

Sine Hornbæk Larsen er med sine 16 år den yngste EUX Velfærdselev på Randers Social- og Sundhedsskole. Men bag den unge alder gemmer sig en velreflekteret elev med stor appetit på fremtiden. Om hun vil læse videre til fysioterapeut eller måske tage en universitetsuddannelse er endnu uvist. Derfor holder hun alle muligheder åbne med den sundhedsfaglige studentereksamen, EUX Velfærd.

Det var grønsværen, der trak i Sine Hornbæk Larsen, da hun var barn. Men en alvorlig knæskade satte en stopper for drømmen om en professionel fodboldkarriere.

Sine har dog holdt fast i sin interesse for kroppens fysik, og i dag står fysioterapeut højt på listen over fremtidige drømmejobs. Men ifølge hende selv, kan også den drøm nå at ændre sig, så hun har valgt at sikre sin fremtidige karriere med EUX Velfærd:

”Jeg er kun 16 år, og mine karriereplaner kan nå at ændre sig mange gange. Jeg valgte EUX Velfærd for at holde alle mine muligheder åbne,” forklarer hun.

Adgang til 166 videregående uddannelser

Som EUX Velfærdsstudent får Sine adgang til 166 videregående uddannelser. Det betyder, at hun selv kan vælge, om hun vil ud at arbejde som social- og sundhedsassistent eller læse videre til fysioterapeut. Hvis hun i mellemtiden finder ud af, at hun for eksempel hellere vil læse psykologi eller idræt, kan hun også søge ind på universitetet.

”Jeg kunne godt have valgt gymnasiet, som mange af mine venner gjorde. Men jeg ville gerne prøve mine grænser af i forhold til at arbejde med mennesker, fordi det er en vigtig del af det at være fysioterapeut,” forklarer hun og fortsætter:

”Og det er virkelig lykkedes at udfordre mine grænser. Det er en helt ny måde at lære på her, fordi man bruger sig selv så meget inden for social- og sundhedsområdet. Det er rigtigt fedt og virkelig spændende, og så passer det mig perfekt, at jeg både får en studentereksamen og en sundhedsfaglig erhvervsuddannelse.”
Læs mere om EUX Velfærd - Student og SOSU-assistent

Vil du vide mere?


Få information

Kom I kontakt med Randers Social- og Sundhedsskole
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.