"Jeg har altid haft interesse for computerer og programmer"

Softwareudvikling ITU

Daniel, 20 år

Hvilken uddannelse går du på? Og hvorfor?Suderende på Software Udvikling ITU

"Jeg går på bacheloren i Softwareudvikling og det startede egentlig med at jeg gerne ville lave spil og så tænkte jeg bare at programmer generelt kunne være meget sjovt at arbejde med".

"Jeg har altid haft interesse for computerer og programmer, så derfor syntes jeg, at uddannelsen lød meget fed. Også havde jeg hørt at det er en lidt udvidet uddannelse i forhold til at man får meget mere med, end bare at lære at programmere".

Hvad er det godt/spændende ved lige netop din uddannelse?

"Det er at vi får alle de her værktøjer, udover at vi lærer at programmere, så lærer vi også business delen og hvordan man kommunikerer ordentligt ud til folk og hvordan du starter fra ingenting og bygger et helt projekt op med en klient, i stedet for at du bare kun sidder og programmere".

Hvad er det mest udfordrende ved din uddannelse? / var der noget der overraskede dig?

"På det her semester har vi det her projekt, hvor vi skal bygge det op helt fra bunden med en klient. Det er en meget større process end hvad du egentlig lige går og tror, fordi der er mange flere ting i det. Det er ikke bare sætte sig ned og skrive det, du skal have et stort team og være i tilbagevendende dialog med klienten og sørge for at det bliver ordentlig". 

Hvad er din drømmekarriere?

"Det er at blive spilprogrammør. Jeg har også overvejet, når jeg engang bliver færdig, at tage til USA og se og jeg kan finde noget derover".
Læs mere om IT-Universitetet i København