Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Gymnasieforberedelse

Akademisk Studenterkursus
6 måneder
1.850 DKK Momsfri
Heltid
HF og VUC
København
Forår

Hvorfor vælge Akademisk Studenterkursus?

En verden til forskel

Uddannelse i øjenhøjde, humor og højt til loftet

Din succes er vores succes!

Om uddannelsen

Gymnasieforberedelse

Har du afsluttet 10. klasse? Og vil du gerne afprøve, hvad det vil sige at være gymnasieelev? Så er et gymnasieforberedende kursus måske noget for dig.

Hvert forårssemester udbyder Akademisk Studenterkursus et gymnasieforberedende kursus, som har opstart i januar og afsluttes med eksamen i maj og juni.

Formål

Målet med kurset er at forberede dig og andre målrettede og motiverede unge på at begynde på STX, HF, HHX, HTX eller EUX enten hos os eller på et andet gymnasium. Alle elever får tilknyttet en lærer som mentor, der undervejs i forløbet tilbyder samtaler, hvor I sammen evaluerer din faglige og sociale trivsel. Du tilbydes også samtaler med vores studievejledere, som kan vejlede sig i dit valg af uddannelse, når du har færdiggjort det gymnasieforberedende kursus. Desuden er der på forløbet udvidet lektiehjælp til alle, som har behov for det.

Kursusindhold

Kurset består af undervisning i dansk, engelsk og samfundsfag på C-niveau. Dansk og engelsk som HF-enkeltfag og samfundsfag som enkeltfag. Samfundsfag er på gymnasieniveau og meritgivende for STX, dvs. at du kan få overført din eksamenskarakter til dit eksamensbevis og ikke skal tage faget igen, hvis du begynder på STX efter sommerferien.

Dansk 

Danskfaget handler om tekster – og du er selv en tekst, som andre hele tiden læser, fortolker og vurderer. Derfor skal du i danskfaget arbejde med at være tydelig, præcis og samtidig interessant, når du udtrykker dig, hvad enten det er skriftligt, mundtligt eller via et medie.

Tilsvarende skal du i dansk trænes i også selv at være skarp, kritisk og præcis, når du fortolker og vurderer alle de tekster, der hver dag strømmer dig i møde som billeder, lyd og ord i alt fra videoer og grafik til tweets, artikler, fortællinger, kunstneriske udtryk og uendelige statusopdateringer.

Engelsk

Engelsk er uden tvivl det største globale sprog, og alle jobs kræver derfor, at man kan engelsk. Med engelsk C bliver du i stand til at kunne tale et flydende og simpelt engelsk og at kunne analysere kortere og lettere tekster.

Der læses typisk tre eller fire forløb.

Forløbet rummer typisk ret nemme tekster, hvor genredefinition og analyse skal trænes. Dvs. hvordan behandler man en novelle eller et lille digt? Hvad er vigtigt i en avisartikel?

Samfundsfag

Samfundsfag giver os en forståelse af danske og internationale forhold, af os selv og vores omverden. 

Faget kredser om kernetemaerne sociologi, politik, økonomi og international politik, der alle hjælper os med at forstå den komplekse og globaliserede verden, vi befinder os i. Faget undersøger emner som den moderne krig, det multikulturelle samfund, økonomiske kriser, hvordan vi i fremtiden kan sikre velstand og velfærd og EU's indflydelse på Danmark. 

Optagelse

Du ansøger om optagelse på det gymnasieforberedende kursus ved at udfylde et ansøgningsskema og sende det pr. mail. Kontakt Akademisk Studenterkursus for mere information.

Du er også velkommen til at aflevere din ansøgning personligt på Titangade 13A, 3. sal, 2200 København N. 

Hvis du får kurset betalt af kommunen, så skal du huske at oplyse os navn, telefonnummer og mail på din kontaktperson, da vi skal bruge et betalingstilsagn fra betalende myndighed.

Pris

Hvert fag koster kr. 550,- og hertil kommer et indmeldelsesgebyr på kr. 200,-. Kurset koster altså i alt 1850 kr.

Du vil modtage en faktura på beløbet til betaling senest otte dage før kursusstart. Der er dog også mulighed for at aftale en afdragsordning.

Få information

 

Kontaktinfo

Akademisk Studenterkursus

TITANGADE 13A
2200 København N

 Vis telefonnummer
www.akadstud.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Gymnasieforberedelse

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Gymnasieforberedelse endnu. Bliv den første!
Åbent hus
september 2020
ma
ti
on
to
fr
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Du vil måske også være interesseret i: