Trafikledere og andet trafikstyringspersonale i Banedanmark arbejder med at planlægge og styre togtrafikken.

De beskæftiger sig med statens jernbaner i Danmark. Personalet informerer også passagererne om togtrafikken. Jobbene findes både ved DSB, privatbanerne og letbanerne.

Trafikstyringspersonalet i Banedanmark styrer togtrafikken på statens jernbanenet. Banedanmark er ansvarlig for statens jernbaner i Danmark og tager sig af drift og vedligeholdelse, køreplanlægning og trafikstyring. Det er også Banedanmark, der projekterer og anlægger jernbaner.

Banedanmark sørger for, at trafikken bliver afviklet så sikkert, miljøvenligt og

Læs mere om Trafikleder

Trafikstyringspersonale i Banedanmark arbejder ved fjernstyringscentraler og kommandoposter landet over. Privatbanerne har egne centraler til trafikstyring.

Banedanmark afholder efter behov tre forskellige interne uddannelser: Trafikleder på S-banen, Trafikleder på Fjernbanen samt Trafikleder på Fjernbanen - København.

Uddannelserne varer alle mellem 6 og 11 måneder og består af en teoridel med praktikperioder ind imellem. Uddannelserne afsluttes hver især med en prøve, som også skal bestås.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
40.179 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Trafikleder

Viser: Privat
  • 40.179 DKK
  • 36.140 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Trafikleder