Løn og fremtidsudsigt for Kort- og landmålingstekniker

Relaterede jobs: Kartograf Landinspektør

En kort- og landmålingstekniker laver målinger af terræn, bearbejder data og udformer kortmateriale. Det kræver et solidt geografisk kendskab og evner for matematik og it.

Ingeniører og arkitekter gør brug af kort- og landmålingsteknikernes resultater, når de skal anlægge veje eller konstruere bygninger. Det er derfor vigtigt, at målinger er lavet med

Læs mere om Kort- og landmålingstekniker

Som kort- og landmålingstekniker beskæftiger du dig med opmåling og afsætning af bygninger og vejanlæg. Du opmåler og kortlægger fast ejendom, og du udarbejder og vedligeholder forskellige former for kortmateriale.

Hver gang, der skal opføres nyt byggeri eller fx anlægges veje eller andre trafikanlæg, skal der gennemføres en række grundige målinger på

Læs mere om Kort- og landmålingstekniker

Kort- og landmålingsteknikere arbejder i opmålingsfirmaer, hos arkitekter og rådgivende ingeniører, entreprenører og luftfotofirmaer.

De kan også ansættes i offentlige institutioner, fx kommuners tekniske forvaltninger, Geodatastyrelsen, Søfartsstyrelsen, Vejdirektoratet, DSB, Banedanmark og el-selskaber.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
33.384 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Kort- og landmålingstekniker

Viser: Kommunal ansat
  • 38.152 DKK
  • 30.399 DKK
  • 28.880 DKK
  • 37.749 DKK
  • 32.008 DKK
  • 30.397 DKK
  • 33.835 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Kort- og landmålingstekniker