En hunds pels skal passes og plejes for, at den trives. Det arbejder du med som hundefrisør.

Du skal skabe tillid til hunden, så den ikke bliver urolig under behandlingen, hvor både bad, trimning og negleklipning indgår. Det er vigtigt at du forstår en hunds signaler, lige som du skal være parat til at rådgive dens ejer om pleje, fordring og opdraglse.

Som

Læs mere om Hundefrisør

Hunderacer er meget forskellige, og der er forskel på de forskellige racers pels og på den pleje, de skal have.

Hvis det drejer sig om en ruhåret race, trimmer du hunden. Det vil sige, at du med hånden fjerner de døde hår. Det er vigtigt, at hundens pels er trimmemoden under behandlingen, ellers gør det ondt på hunden. Pelsen er trimmemoden ca. hver 4.

Læs mere om Hundefrisør

Langt de fleste hundefrisører har selvstændig forretning, hvor de arbejder alene eller eventuelt sammen med en elev. Ved enkelte saloner, især i de store byer, er der ansat uddannede assistenter. Hundesaloner er et servicefag i branchen Frisører, vaskerier og andre serviceydelser.

Uddannelsen til hundefrisør tager 3 år. Den sker først og fremmest ved praktisk og teoretisk oplæring i salonen. Du lærer at omgås hundene og håndtere dem i forbindelse med de forskellige opgaver.

Opgaverne kan være badning, klipning af negle, rensning af ører, udredning af pels, behandling for parasitter og så naturligvis selve klipningen eller trimningen.

Læs mere om Hundefrisør
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Annoncer

Fremtidsudsigter for Hundefrisør