Veterinæruddannelse i udlandet

30 jan 2012
SPØRGSMÅL
Jeg er 21 år, og min store drøm er at studere veterinærmedicin. Jeg har færddiggjort STX med Matematik A, engelsk A, Fysik B, kemi B og biologi B, og har et snit på 7,8 (på den nye skala). Snittet er derfor ikke kvote 1, og jeg er derfor ved at undersøge hvad mine muligheder er for at læse i udlandet. Jeg har læst at godt om at studere veterinær medicin i Ungarn. Kan i hjælpe mig med hvilke optagelsekrav der er, hvordan jeg og hvornår jeg skal søge og hvad det koster årligt? Så vidt jeg kan forstå skal men igennem en optagelsesprøve. Kræver det at jeg tager til Ungarn for at gennemføre prøven? Eller har i et samarbejde som de fx har i Norge (http://www.ansa.no/Fag_og_Land/Fag/Veterinar/Veterinar_i_Ungarn/), således at jeg kan tage prøve herhjemme? Eller evt. samarbejde med Norge, således at jeg kan tage prøven der fremfor ungarn? Ved du derudover om det er muligt at blive overflyttet til DK efter et par år i Ungarn, eller er det nødvendigt at færddiggøre studiet inden jeg kommer hjem? Jeg er ligeglad hvor i verden jeg skal læse (så længe studiet er engelsk og er godkendt til SU og job i dk), så hvis jeg har andre muligheder, må du endelig oplyse mig herom. Jeg har også prøve at undersøge mulighederne for de nordiske pladser, men er stadig ikke blevet klog på om jeg har en chance. Hvad kræver det i henholdsvist norge og sverige, og hvordan søger jeg? Mvh. Katrine

Svar:

Hej Katrine
Jeg har lagt dette svar ind i vores forum, da der måske er andre studerende, der kan give råd om veterinærmedicin i udlandet. Det lyder spændende med veterinærstudiet . Det er en rigtig god ide at kontakte ANSA i Norge, det link, som du sendte med. De kan give dig gratis rådgivning omkring, hvordan du søger i udlandet som fx Ungarn. Når du læser inden for EUs grænser, så har du samme muligheder som andre studerende.
Du kan også prøve at skrive direkte til denne veterinærskole i Tjekkiet, hvor du kan kontakte dem længst nede på siden. Her kan du også se en oversigt over veterinæruddannelser i udlandet, hvor der både er bachelor og master programmer. Her kan du læse mere om veterinæruddannelsen i Sverige og veterinæruddanelsen i Norge.

Det er lettest, at du kontakter skolerne direkte, da de har styr på optagelseskrav og om du for eksempel kan få SU samtidigt.

Håber det var svar nok og held og lykke med det,

mvh Studentum.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide