Regler SVU på videregående uddannelser

05 dec 2011
SPØRGSMÅL
Hej,
overvejer at læse på CBS, men har ikke mere SU tilbage.
Er 32 år og i fast job men vil gerne videre uddanne mig.
Hvilke muligheder har jeg for at få økonomisk støtte?
Som jeg ser det kan jeg kun få SVU i 52 uger?

PFT

Mvh Suzi Christoffersen

Svar:

Hej Suzi

Jeg ved ikke præcis, hvilken uddannelse du tænker på, men du kan altid kontakte CBS studievejledning og så kan de svare på dine spørgsmål angående SU og SVU.

Reglerne for SVU er følgende:

På  videregående uddannelse kan du få SVU i mindst 37 timer og højst 52 uger på heltid inden for 5 år. Du kan få SVU til en videregående uddannelse, hvis den er på heltid.

Betingelsen er, at du som ansat eller selvstændig har haft arbejde i mindst 3 år inden for de seneste 5 år, dog kun 2 år for deltidsansatte. Arbejde i udlandet samt i fleksjob, skånejob og servicejob tæller også med. Det samme gør perioder, hvor du har modtaget SVU, VEU-godtgørelse, eller VUS (voksenuddannelsesstøtte).

Fra 1. januar 2012 nedsættes støtterammen på 52 uger til 40 uger. Derudover afskaffes beregningsperioden på 5 år. Du kan derfor kun modtage SVU én gang.

Håber du kan bruge det til noget,

mvh Studentum.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide