Giver HG uddannelsen adgang til politiskolen?

06 jun 2011
SPØRGSMÅL
Min datter skal starte på HG efter sommerferien. Giver denne uddannelse adgang til politiskolen og er der krav om et karaktergennemsnit. Hvor stor er optagelsesprocenten ud af dem, der søger ?

Svar:

14 mar 2014

Gennemfører hun en hel erhvervsuddannelse kan hun søge ind på politiskolen hvis hun supplerer sin uddannelse med mindst 3 HF enkeltfag (dansk: A-niveau, engelsk: B-niveau og samfundsfag: C-niveau). Der er ikke krav om karakter gennemsnit.

Selve uddannelse er i øjeblikket ved at blive ændret til en professionsbacheloruddannelse, og der er ikke optaget nogen elever i 2011. Derfor kan vi desværre ikke sige noget om optagelsesprocenten.

Der er dog ingen tvivl om at forberedelse til politiets optagelsesprøve påvirker chancerne for optagelse reelt.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide