Jeg overvejer en tolk- og translatøruddannelse

03 maj 2011
SPØRGSMÅL
Jeg overvejer tolk,oversætter, hvad kræver det og i hvor lang tid? Hvor mange sprog osv???

Svar:

14 mar 2014

Der er ikke en dedicederet uddannelse til tolk, men derimod mange sprogfag som kan lede til arbejde som tolk. De fleste som arbejder som tolk er kandidater fra universiteterne eller handelshøjskolerne. De har altså læst i 5 år - det er dog ikke et krav.

Oftest arbejder de fleste translatører bare med et sprog.

På Handelshøjskolen i København kan du tage translatøreksamen, som er en omfattende eksamen som giver dig mulighed for at søge arbejde som tolk og translatør. (dokumentation for dine sprogkundskaber)

Alternativt udbyder forsvaret en tolkeuddannelse, som dog er målrettet imod en karriere indenfor forsvaret eller politiet.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide