Tekstilformidler

11 jan 2011
SPØRGSMÅL
Hejsa,
jeg er en kvinde på 27 år og jeg har gået 1.5 år på Designskolen Nykøbing F, taget en HF i Kbh og Grundforløbet på TEC som beklædningshåndværker, med planer om at blive skrædder.
I forbindelse med TEC var jeg bl.a 3 uger i praktik på et engelsk teater, og lige siden har jeg drømt om at arbejde i en systue på et teater.
Jeg har dog ikke haft det store held med at finde læreplads, tiden er pludselig gået stærkt og jeg har nu arbejdet for et kosmetik-firma i lidt over 3 år.
Jeg vil rigtig gerne gå i skole igen, og komme videre i uddannelses-systemet og overvejer nu at starte på Håndarbejdets Fremme.
Mit spørgsmål lyder så hvor stor en forskel det er på beklædningshåndværker/skrædder- og teksilformidleruddannelsen?
Jeg har læst om begge uddannelser, og kan godt se at der er visse forskelle, men det lader til, at man med begge uddannelser teoretisk set har mulighed for at arbejde på teater. Er den ene uddannelse meget bedre end den anden i denne sammenhæng? Vil det passe dårligt for mig at ta tekstilformidleruddannelsen hvis jeg ikke selv ønsker at undervise? Jeg håber I kan hjælpe mig i den rigtige reting.
På forhånd tusind tak. Mvh Ina

Svar:

Der er rimelig stor forskel på uddannelserne. Hvor beklædningshåndværkeruddannelsen i høj grad arbejder med selve produktionen dvs at sy designertøj, er der som tekstilformidler i højere grad fokus på det kreative, og du er her med fra idé til produktion.

Alt andet lige vil jeg vurdere at tekstilformidleruddannelsen giver bedre mulighed for at komme i betragtning til at arbejde med kostumer i et teater end uddannelsen til beklædningshåndværker.

Det kreative element på tekstilformidleruddannelse vil bevirke at du har mulighed for at spille en større rolle i et teater end tilfældet er som beklædningshåndværker. Der er ikke mange teatre i Danmark som har både designer og beklædningshåndværkere ansat, hvorfor en tekstilformidler i højere grad kan stå for hele processen. Under alle omstændigheder er det en lille niche, som er svær at få en fod indenfor.

Tekstilformidleruddannelsen er ikke nødvensigvis målrettet imod undervisning, hvorfor det ikke vil passe dårligt.

Alt andet lige lyder tekstilformideruddannelsen, som en rigtig god valgmulighed set i lyset af dine interesser og ambitioner.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide