SU til sygeplejerskestudiet

05 jan 2011
SPØRGSMÅL
Hej. Jeg er 33 år og ønsker brændende at komme ind og læse sygeplejerske. Desværre har jeg opbrugt alt min su på tidligere uddannelser. Da vi ikke kun kan leve med min mands indtægt og har to børn er det meget afgørende for om jeg kan læse til sygeplejerske , hvorvidt jeg kan søge noget økonimisk støtte hertil? Hvilke andre muligheder har jeg i givet fald?
På forhånd tak.

Svar:

Hej,

Der er desværre ikke så mange muligheder for at få økonomisk støtte til sygeplejerskeuddannelsen, hvis du ikke kan få SU. Du kan eventuelt få SVU under tompladsordningen, men under den ordning kan du ikke gennemføre en hel uddannelse  og der vil være brugerbetaling for de fag du følger. Derudover er der mulighed for at følge enkeltfag (med brugerbetaling), og arbejde ved siden af.

Tidligere blev muligheden for at få SVU til sygeplejerskestudiet diskutteret, men eftersom der ikke er mangel på sygeplejerske længere er den diskussion ikke længere relevant i regeringen.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide