Arbejde i norge med dansk pædagoguddannelse

11 nov 2010
SPØRGSMÅL
Hei:0) Kan jeg med en pædaguddannelse fra Danmark søge jobs i Norge som socionom? I Norge findes ikke nogen pædagoguddannelse.

Svar:

Det er et svært spørgsmål, og det kommer i høj grad an på hvorvidt du har specialiseret dig indenfor dit studie, og hvilke stillinger du søger. Under alle omstændigheder kan du søge, men du vil formentligt kun komme i betragtning til opslåede stillinger som har med børn og unge at gøre.

Sosionom svarer i højere grad til socialrådgiveruddannelsen i Danmark. Det som gør det svært at søge stillinger som sosionom i Norge er at Sosionom er en beskyttet tiel (som psykolog er i Danmark)

Det er derudover ikke helt rigtigt at der ikke findes en pædagoguddannelse i norge, den har bare ikke samme form som i DK. Det er f.eks. muligt at læse til barnevernspedagog - en uddannelse som giver kompetencer til at arbejde med udsatte børn og unge, ligesom pedagokikk udbydes på universitetsniveau og giver kompetencer til at varetage traditionelle pædagogopgaver

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide