Uddannet lærer - Vil gerne læse til psykolog

03 nov 2010
SPØRGSMÅL
Jeg er uddannet folkeskolelærer (1995), og vil gerne læse psykologi, således, at jeg kan have "mine egne kunder" i egen konsultation på privatadressen. Jeg forventer at tage uddannelsesorlov, og kan derfor hellige mig studiet helt. Kan jeg bruge den 2 årige kandidatuddannels eller "hvilken retning indenfor psykologistudiet" kan give mig de kompentencer, som jeg har brug for? Jeg har desuden uddannelse indenfor akt-regi.

Svar:

14 mar 2014

Psykologi er en beskyttet titel i Danmark, som du kun må bruge hvis du er cand. psych. (den 2 årige kandidatuddannelse). Er det psykolog du vil arbejde som skal du have den 2-årige kandidatuddannelse.

Problemet i dit tilfælde er at skal have en bachelorgrad i psykologi fra København, Århus eller Ålborg Universitet for at få adgang til kandidatuddannelsen i psykologi.

Alternativt skal du have en bachelorgrad, der i niveau, omfang og indhold svarer til en dansk bachelorgrad i psykologi. Desværre giver uddannelsen til lærer ikke direkte adgang til kandidatuddannelsen i psykologi.

Derfor vil jeg råde dig til, at kontakte studievejledningen på det universitet du vil søge optagelse på og høre om hvilke muligheder du har med din baggrund

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide